Ion Rădoi, liderul sindicatului de la metrou, plasat sub control judiciar. Ce acuzații i se aduc

Ultima actualizare:

    Ion Rădoi, audiat la DNAInquam Photos / Ilona Andrei
Ion Rădoi, audiat la DNAInquam Photos / Ilona Andrei

Liderul Sindicatului Liber din Metrou, Ion Rădoi, a fost plasat sub control judciar pentru 60 de zile. Miercuri seara, la ieșirea de la DNA, Rădoi a fost așteptat de mai mulți sindicaliști.

DNA a anunțat că Ion Rădoi - președinte al sindicatului Unitatea, Sindicatul Liber din Metrou (U.S.L.M.) și administrator în fapt al SC Sindomet Servcom SRL (societate deținută de U.S.L.M.) - a fost plasat sub controlul judiciar pe o durată de 60 de zile, pentru infracțiunile de folosire a influenței sau autorității de către o persoană ce deține o funcție de conducere într-un sindicat, în formă continuată, și șantaj (două fapte).Potrivit News.ro, procurorii au dispus control judiciar și pentru o persoană fizică, administrator al unor firme, pentru complicitate. Ancheta vizează modul în care au fost exploatate și administrate spațiile comerciale din stațiile de metrou și din căile de acces către metrou, în perioada septembrie 2018 - iulie 2021. Rădoi este suspectat că a organizat protestul din 25/26 martie, care a dus la blocarea circulaţiei metroului, pentru a face presiuni asupra ministrului Transporturilor şi directorului Metrorex pentru a ajunge la o soluţie favorabilă intereselor sale.

Ce presupune plasarea sub control judiciar

Pe durata controlui judiciar, inculpaţii trebuie să respecte o serie de obligaţii, între care: să nu depăşească limita teritorială a ţării, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului (pentru ambii inculpaţi), să nu se deplaseze la sediul U.S.L.M şi la sediul SC Sindomet Servcom SRL (pentru ambii inculpaţi), să nu se apropie şi să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menţionate în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar (pentru ambii inculpaţi), să nu desfăşoare activitatea de preşedinte de lider de sindicat al USLM, în exercitarea căreia a săvârşit faptele reţinute în sarcina sa (doar pentru inculpatul Rădoi Ion), să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme (pentru ambii inculpaţi).

Inculpaţilor li s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Citește și:

Percheziții DNA la sediul Sindicatului Liber Metrou și locuința liderului Ion Rădoi

Haos la metrou după o grevă spontană. Niciun tren nu circulă vineri dimineață

image
image
image
image
image
image
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net