Ion Ţiriac, la volanul unui Cadillac din 1952 la Salonul Auto Bucureşti

Ultima actualizare:

    Ţiriac nu are nevoie de şofer pentru maşinile sale de colecţie (fotografii: Florin Şuler)
Ţiriac nu are nevoie de şofer pentru maşinile sale de colecţie (fotografii: Florin Şuler)

Îmbrăcat la patru ace, în costum gri, pantofi din piele de crocodil, tot gri, cămaşă cu monogramă şi purtând la mână un ceas cu mult gust. Aşa a intrat Ion Ţiriac azi pe poarta Romaero Băneasa la volanul uneia dintre maşinile sale de colecţie, un Cadillac Seria 62 din 1952.

Cunoscut pentru faptul că-şi conduce singur maşinile pe care le deţine, Ion Ţiriac a făcut azi o vizită-fulger la Salonul Auto de la Bucureşti. Prima maşină la care s-a oprit a fost Mercedes SLR McLaren Stirling Moss, un model care l-a atras ca un magnet. „Domnule, îmi plac toate maşinile, de aia le cumpăr. Conduc trei într-o zi, nu le ţin în garaj. Odată cumpărate, maşinile trebuie plimbate”, ne-a spus omul de afaceri. Automobilul din care a coborât Ţiriac, o adevărată piesă de muzeu, a fost înconjurat repede de vizitatori. Pe un site de specialitate, un Cadillac Seria 62, fabricat în 1952, similar cu cel deţinut de omul de afaceri român, e scos la vânzare la preţul de 46.500 de dolari americani.

Cadillacul a fost admirat de toţi vizitatorii târgului auto
Cadillacul a fost admirat de toţi vizitatorii târgului auto

La târgul auto din Băneasa, Ţiriac a dat nas în nas cu primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, invitat de organizatori să particpe la o paradă a maşinilor de epocă, expuse la salon. Edilul, care deţine un Renault 16 TS din 1972, a acceptat să facă parte din caravana automobilelor de epocă, care a pornit într-o plimbare prin Bucureşti. „Îmi place iniţiativa asta, deşi nu mă consider un colecţionar. Deţin acest Renault, pe care l-am moştenit de la socrul meu. Anul trecut i-am făcut o revizie completă, iar acum merge perfect. E o maşină de care eu şi familia mea suntem legaţi sentimental”, ne-a spus Andrei Chiliman.

Andrei Chiliman s-a plimbat prin Capitală la bordul unui Chevrolet Corvette din 1958
Andrei Chiliman s-a plimbat prin Capitală la bordul unui Chevrolet Corvette din 1958

Cea mai veche maşină de la salon este un Amilcar, fabricat în 1926. E printre primele modele realizate pentru cursele de maşini din perioada interbelică. Are volan pe dreapta, se porneşte cu ajutorul unei manivele şi, ghiciţi!, e scoasă la vânzare la preţul de...50.000 de euro. Cât bănet!

Fotografii: Florin Şuler

image
image
image
image
image
image
politie tamponare   politia romana jpg
Prognoza meteo 10 13 februarie 2022  În ce zone din țară se strică vremea  Ultimele vești de la ANM jpeg
chirie apartament jpeg
image png
Tâmâia este unul dintre cele mai bune leacuri mănăstireşti pentru fiere jpeg
liniste apartament la intrarea in bloc jpg
Vlad Ciurea Foto Captură YouTube jpg
shutterstock 174199757 jpg