Ion Țiriac le dă de mâncare bătrânilor singuri

image
Ion Țiriac ajută peste 17.000 de bătrâni singuri cu alimente

Ion Țiriac își ajută semenii din izolare! Prin fundația lui, milionarul le trimite sacoșe întregi cu mâncare bătrânilor singuri. Vorbim despre 17.000 de bunici uitați, din 28 de județe ale țării.

Suntem în plină stare de urgență decretată în România în urma cu o lună. Data de 16 martie a fost prima zi în care românii au început să resimtă modificările vieții afectate de coronavirus.

Iar cele mai afectate sunt persoanele sigure, bătrânii, care nu pot ieși din case și nici nu are cine să le asigure traiul de zi cu zi.

image
Alimentele pleacă o dată la două săptămâni din depozitele Selgros

Unul din cinci conaționali intră în categoria de vârstă extrem de vulnerabilă în fața COVID-19: mai exact 3,5 milioane de români au peste 65 de ani.

Dintre aceștia, jumatate suferă de cel puțin o alta boală cronică, în condițiile în care avem un singur doctor la fiecare 335 de persoane.

Dată fiind situația, Ion Țiriac, prin fundația sa, a ales să-i ajute pe buncii părăsiți. A luat legătura cu autoritățile locale și a cerut să fie ajutat cu adresele oamenilor necăjiți.

”Este vorba despre bătrâni care nu mai au pe nimeni, vârstnici ale căror rude sunt absente din țară sau pur și simplu dezinteresate de aceștia, persoane peste 65 de ani care nu și-ar fi permis financiar să stea izolați fără un sprijin extern. Pentru că aceasta este realitatea care ne înconjoară în România”, au precizat reprezentanții Fundației Țiriac, care au avut sprijinul a două mari companii, printre care Selgros. Împreună reușesc să le ofere alimente pentru mai mult de 17.000 de români aflați în dificultate.

image
Nea Ion abia mai poate sta în piciore. E singur, dar oamenii de bine nu l-au uitat

”Avem puterea să transformăm imposibilul în posibil și să protejăm viața semenilor noștri. Aducem speranță acolo unde există nesiguranță pentru ziua de mâine”.  

Pachetele cu alimente de bază ajung în 60 de localități din 28 de județe ale țării, la fiecare două săptămâni, printre care se numără Suceava, Timiș, Neamț, Hunedoara, Arad, cele mai afectate zone. “Nu au pe nimeni să-i ajute. Sunt ai nimanui”, povestea primarul unei localități greu încercate și cu mulți bunici greu încercați.

Alexandru Arșinel, înmormântat la Bellu
BeFunky collage (18) jpg
Roxana, alături Liviu Guță
cub iosif rotaru png
grig chiroiu, cristina deleanu, eugen cristea jpg
Tragedie Indonezia, EPA jpg
mugur mihaescu jpg
marilyn monroe
 Khaby Lame Captură video
Iohannis Summit NATO FOTO Presidency
image
image
image
image
Alexandru Arșinel, înmormântat la Bellu
BeFunky collage (18) jpg
Declic Ministrul Mediului
ajutor incalzire bani calorifer jpeg
calendar ortodox 2022 02 octombrie Sfinții Mucenici Ciprian și Iustina png
telefon mobil jpg