ÎPS Teodosie, despre creștinii care merg la plajă: „Sunt oameni care merg total dezbrăcaţi. O ruşine de neacceptat”

Ultima actualizare:

    Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, a afirmat că oamenii care merg la mare şi se duc dezbrăcaţi fac un păcatFoto: Facebook
Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, a afirmat că oamenii care merg la mare şi se duc dezbrăcaţi fac un păcatFoto: Facebook

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a declarat luni, la Radio Dobrogea, că persoanele care se duc la mare și nu „privesc numai acolo unde se cuvine” comit un păcat. De asemenea, episcopul condamnă și ținutele cu care turiștii aleg să stea pe plajă.

Răspunzând la întrebarea dacă este păcat sau nu ca un creştin să meargă la mare, arhiepiscopul Tomisului a oferut două situaţii.

 „Dacă te duci la mare să nu rămâi în zona cuviinţei, sigur că e păcat. Că am auzit, nu am văzut, nici nu vreau să văd, că sunt oameni care merg la mare şi se duc total dezbrăcaţi, cu tot cu copii. Aici mi se pare o ruşine de neacceptat”, a spus ÎPS Teodosie, în cadrul emisiunii Dialog duhovnicesc, de la Radio Dobrogea.

ÎPS Teodosie consideră că „dacă mergi cu bună cuviinţă, pentru sănătate” nu este un păcat, ci „e un tratament”. „Dar trebuie să meargă omul cu bună cuviinţă, să-şi ţină mintea în frâu, să privească numai acolo unde se cuvine, să meargă în familie, să nu meargă să privească ce nu trebuie şi unde nu trebuie şi atunci nu e păcat”, a explicat Arhiepiscopul Tomisului. „Dacă mergi pentru sănătate şi păstrezi buna cuviinţă şi nu deviezi nu nimic de la moralitate, este foarte sănătos şi bine să mergi la mare”, a mai spus ÎPS Teodosie.

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net