Îşi riscă viaţa ca să pescuiască la copcă
Pasiune, inconştienţă sau nevoie? Lacurile sunt pline de pescari care-şi riscă viaţa, stând cu undiţele pe stratul de gheaţă. Acesta poate ceda în orice clipă, mai ales că gradele au început să urce în termometre.
Îşi riscă viaţa, dar tot nu renunţă la pasiune. Marţi (20 ianuarie) la prânz, termometrele indicau 5 grade Celsius, iar lacul Pantelimon din Capitală era înţesat de pescari dornici să prindă peştele cel mare la copcă. Îmbrăcaţi bine şi înarmaţi cu undiţe şi momeli, amatorii păşeau fără teamă pe gheaţa tot mai fragilă. Ei spun că stratul este, totuşi, destul de gros ca să-i ţină. “De ce să-mi fie teamă? Cunosc lacul ca-n palmă, iar pasiunea e mai mare decât teama. Gheaţa are vreo 10 centimetri, nu e nici un pericol! Păcat că se-ncălzeşte pentru că aş veni la copcă în fiecare zi”, ne-a spus bucureşteanul Adrian Iridon, care a prins în două ore o mână de bibani.
La doi paşi, aceeaşi pasiune, alt pescar. “Am picat de vreo două ori în apă când eram mai tânăr, dar tot nu m-am învegheat. Îmi place, iar sentimentul din momentul capturării unui peşte este de nedescris”, ne-a spus Nicu Gheorghiţă. Pentru ca şederea să fie mai uşoară, unii şi-au adus scaune şi mâncare, iar alţii s-au încumetat chiar să traverseze lacul cu bicicleta, deşi acesta are câţiva metri adâncime. A fost vreme numai bună şi de o şedinţă foto. Tinerii care au vrut să facă impresie pe reţele de socializare s-au aranjat şi s-au dat pe gheaţă în timp ce s-au pozat în fel şi fel de ipostaze.