Îţi schimbi numărul la maşină? Uite cum îţi păstrezi rovinieta! 

Potrivit Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR),în cazul schimbării numărului de înmatriculare al vehiculului, rovinieta îşi menţine valabilitatea.

Asta se întâmplă, însă, doar în cazul în care soliciţi efectuarea modificării în baza de date la unul din punctele de lucru ale CNADNR. Aici depui o cerere scrisă, conform formularului-tip care se regăseşte pe pagina web a Companiei, şi cartea de identitate a autovehiculului în copie şi original.

În plus, plăteşti 24,8 lei pentru fiecare număr modificat. Taxa de rovinieta se aplică tuturor utilizatorilor români şi străini pentru toate vehiculele deţinute de aceştia, înmatriculate temporar sau definitiv, care circulă pe reţeaua de drumuri naţionale din România.

Una valabilă timp de 12 luni costă 119, 61 lei pentru un autoturism. Tariful de utilizare nu se aplică pentru sectoarele de drumuri naţionale aflate în interiorul reşedinţelor de judeţ şi al municipiilor, precum şi între indicatoarele rutiere de intrare/ieşire, în/din acestea.

Cei care circulă fără rovinietă sunt amendaţi cu sume cuprinse între 250 şi 500 de lei, pentru un autoturism, plus o taxă de despăgubire de 28 de euro.

Rares Prisacariu 3 Romanii au talent foto Pro TV jpg
10 dana budeanu verdict stil carmen bruma si mircea badea jpg jpeg
serban pavlu captura podcast la mijloc jpg
Charles, William și Harry jpg
Zodia care se îndrăgostește în luna februarie. Sursă foto: Pixabay
Demi Rose s a fotografiat într o ținută sumară jpg
vedete jpg
cub vali vijelie png
image
image
image
image
image
image
maxresdefault jpg
gabriel mardale jpg
calendar ortodox 2021 30 ianuarie trei ierarhi mihai coman jpeg
case ieftine ungaria jpg
wild bear selfie Colorado  jpg
Iarna extremă a făcut victime în Afganistan jpg