Îţi vine să crezi? Aşa ar putea arăta maşinile Dacia!


    Dacia Cross – x, un bolid impresionant
Dacia Cross – x, un bolid impresionant

Automobile de vis – asta propune un student la Universitatea din Piteşti, specializarea Ingineria Transporturilor. Angajat de nouă luni la Uzina Dacia de la Mioveni, tânărul a “desenat” patru maşini ale viitorului. Deocamdată e un proiect personal şi nu a fost prezentat conducerii de la uzina din Argeş.

Are 24 de ani şi mult talent! Theodor Ioan Tănase (24 de ani) este ataşat de maşinile Dacia încă de când era copil şi este mândru că un brand autohton a ajuns să fie cunoscut şi vândut în zeci de ţări. 

Student la Ingineria Transporturilor, el explică de unde a pornit ideea de a realiza concepte de maşini Dacia. „Mi-a plăcut întotdeauna să compar brandul nostru cu celelalte branduri, prin viziunea mea. Le arătam prietenilor şi modelele primeau un feedback pozitiv. Cine ştie, poate că, într-o bună zi, aceste proiecte se vor materializa. Dacia mă inspiră“, mărturiseşte tânărul pentru adevarul.ro. Cele patru concepte realizate de Theodor sunt Dacia The Vision, Dacia Cross - x, Dacia Lujo şi Dacia Ezeon.   

Dacia Vision, proiectul la care Theodor a lucrat cel mai mult
Dacia Vision, proiectul la care Theodor a lucrat cel mai mult

Studentul face proiectare 3D de aproximativ doi ani şi a lucrat mult la cele patru proiecte: peste 200 de ore la fiecare, întrucât a fost foarte atent la detalii. „La Dacia Cross – x am decis să nu îi fac şi interiorul, ci doar exteriorul, m-am axat mai mult pe el“, spune Theodor. Cel mai mult a lucrat la proiectul Dacia Vision, la care a aplicat lucruri noi pe care le învăţase. Despre Dacia Ezeon, el spune că „reprezintă reîncarnarea proiectului Lujo, care mi-a plăcut foarte mult. Motiv pentru care am decis să-l readuc la viaţă sub alt nume şi să furnizez poze în premieră cu el“. Sursele de inspiraţie în realizarea celor patru modele Dacia au fost atât un model Renault, cât şi maşini japoneze.

„După mine, Dacia ideală ar fi Ezeon. Interiorul maşinii încă este în dezvoltare. Ca dotări, eu le-aş vedea mult mai ridicate, iar ca motorizări - de la 1.6 până la 2.0 litri, atât benzină, cât şi diesel“.

Dacia Ezeon ar fi maşina ideală pentru viitorul inginer
Dacia Ezeon ar fi maşina ideală pentru viitorul inginer

Se gândeşte şi la un model electric

Theodor Ioan Tănase
Theodor Ioan Tănase

Theodor se gândeşte să prezinte cele patru concepte Dacia şi directorilor Uzinei din Mioveni. Ambiţiosul student a făcut şi estimări legate de costurile pentru ca modelele să devină realitate: „Proiectul The Vision ar fi cel puţin 100.000 de euro. Dacă vreau să realizez conceptul Ezeon, costurile estimative ar fi în jur de 25 - 35.000 de euro“. Mai spune că se gândeşte de mai mult timp şi la un model electric, care să se reîncarce din mers cu ajutorul panourilor fotovoltaice.

oana roman si marius elisei
itisti specialisti it microsoft angajati birouri laptop
condimente jpeg
FotoJet jpg
horoscop zilnic 1 martie jpeg
antonia sexy jpg
Pomii înfloriţi şi gazonul proaspăt tuns o fac pe actriţă sp stea numai în curte jpeg
Constantin Diță îl interpretează pe Giani din ”Las Fierbinți” jpeg
image
image
image
image
image
image
4 front doctorita spagara jpg
calendar ortodox 2022 27 ianuarie aducerea moastelor sfantului ioan gură de aur jpg
condimente jpeg
carduri energie scumpa jpg
Pomii înfloriţi şi gazonul proaspăt tuns o fac pe actriţă sp stea numai în curte jpeg
elevi jpeg