Iubitorii de munte vor avea o surpriză uriașă de Paște. În niciun an nu s-a întâmplat asta

Autoritățile din Brașov vin cu o veste excelentă pentru iubitorii sporturilor de iarnă. La Poiana Brașov se va putea schia și de Paște. Mai mult, sezonul de schi are toate șansele să se prelungească și după sărbătorile pascale.

schi jpeg

„Datorită condițiilor meteo din ultima perioadă, care ne-au permis cel puțin ultimele 36 de ore să producem zăpada artificială, la care s-au adăugat și ninsoarea din ultimele două zile, sezonul de schi va fi prelungit cel puțin până în data de 17 aprilie, adică până la sărbătorile de Paști”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov Sorin Toarcea.

Pregătirile au început

Administratorii pârtiilor din Poiana Brașov au pus în funcțiune tunurile de zăpadă. La acest moment stratul măsoară aproximativ 25 de centimetri.

„De ieri dimineață, de la ora 6:00, toate instalațiile de producere a zăpezii artificiale din zona superioară funcționează în continuu, iar în zona inferioară încercăm să amenajăm două trasee de coborâre până în Poiana Brașov. Este vorba de Sulinar pe canal, cu ieșire în pârtia Subteleferic și pe Drumul Roșu, de asemenea cu ieșirea în pârtia Subteleferic”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov Sorin Toarcea.

Se schiază în condiții bune, deși mai sunt și rafale de vânt, în zona superioară a masivului, pe pârtiile: Kanzel, Doamnei, Ruia, Lupului, Drumul Roșu, cu ieșire la telescaunul Ruia, scrie newsbv.ro

Tarifele de transport pe cablu, atât în timpul săptămânii, cât și în weekend, sunt reduse. A scăzut numărul de puncte consumate pe următoarele instalații de transport pe cablu: telecabina Capra Neagră și telegondola (de la 6 la 5 puncte), telecabina Kanzel (de la 5 la 4 puncte), telescaunul Ruia (de la 4 la 3 puncte).

Sezonul de schi s-ar putea prelungi până pe 30 aprilie

Având în vedere că prelungirea sezonului până la sfârșitul lunii aprilie depinde de condițiile meteo, îi rugăm pe iubitorii sporturilor de iarnă să își achiziționeze ski-pass-urile adaptate acestei perioade, astfel încât să își poată consuma punctele cumpărate. Conform discuțiilor cu operatorul sistemului de transport pe cablu, în această perioadă va fi suspendată comercializare ski-pass-urilor cu valorile cele mai mari, respectiv cele de 240 de puncte si cele de 10 zile.

Instalațiile de transport pe cablu care funcționează în timpul săptămânii sunt telegondola, telescaunul Ruia și teleschiul Ruia.

Programul de funcționare a instalațiilor de transport pe cablu este până la ora 16:00 pentru ultima urcare cu telegondola, iar telescaunul Ruia va funcționa până la 15:45, mai anunță adiminstratorii pârtiilor citați de News Brașov.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
pinguin chinstrap istock jpg
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net