Iulia Albu critică apariția lui Carmen Iohannis la întâlnirea cu Papa Francisc: «Acest privilegiu nu îi aparține»

carmen iohannis rochie 0 0 jpeg
Iulia Albu a comentat ținuta purtată de Carmen Ioahnnis la întâlnirea cu Papa FranciscFoto: Inquam Photos

Prima Doamnă a României, din nou în vizorul experiților în modă! Dacă aparițiile sale au fost sub semnul controverselor, de-a lungul timpului, fiind ba aclamate, ba judecate, iată că nici de această dată soția președintelui României nu a „dat lovitura” din punctul de vedere al vestimentației, în raport cu evenimentul la care a participat.

Fashion editor-ul Iulia Albu a criticat ținuta purtată de Carmen Iohannis la întâlnirea de la aeroport cu Suveranul Pontif de vineri, 31 mai, unde l-a însoțit pe soțul ei, președintele Iohannis. Prima Doamnă României a purtat o rochie simplă, până la genunchi, de culoare deschisă, pe care Iulia Albu a considerat-o nepotrivită pentru eveniment, având în vedere că soția lui Klaus Iohannis nu a ales să poarte nimic pe cap și nici nuanța ținutei a fost cea mai fericită, din punctul de vedere al fostei jurate de la „Bravo, ai stil”. 

Iulia Albu, despre ținuta purtată de Carmen Iohannis la întâlnirea cu Papa Francisc

„Carmen Iohannis da cu bată în baltă și cu bățul în gard, abuzând de un privilegiu care NU îi aparține! „Le privilège du blanc’ este un privilegiu EXCLUSIV al reginelor sau prințeselor catolice, care, la întâlnirea cu Papa, de-a lungul istoriei, au putut purta rochie albă, dar și-au acoperit întotdeauna părul. 

image
Klaus și Carmen Iohannis, la întâlnirea cu Papa Francisc

Mantilla (vălul specific adesea confecționat din dantelă) este purtată pe cap la vizitele Suveranului Pontif și poate fi abandonată doar în cazul în care părul este strâns, așa cum s-a întâmplat atunci când Angelina Jolie s-a întâlnit cu papa . De la Melania Trump la Mme Macron sau Amal Clooney niciodată nu a mai fost consemnat un asemenea afront.

Sigur, noi vorbim doar de niște cârpe. Carmen este o femeie frumoasă, iar această ținută ar fi putut-o purta oriunde în altă arte, mai puțin firește, cu această ocazie. Regulă generală de etichetă este aceea de modestie și respect conform normelor catolice. Sigur, noi nu suntem toți catolici și in niciun caz mai catolici decât Papa, dar, ipotetic și realist vorbind, sunt sigură că de la bugetul de stat s-ar putea găsi fonduri pentru un stilist profesionist pentru Doamna Iohannis”, a declarat Iulia Albu pentru revista Viva

Papa Francisc stă 3 zile în România

Trei Sfinte Liturghii în fața a zeci de mii de pelerini, opt discursuri în fața autorităților politice și religioase, beatificarea a șapte episcopi greco-catolici martiri și o întâlnire cu comunitatea de rromi, în trei zile foarte intense, la 20 de ani după vizita Sfântului Ioan Paul al II-lea. Acesta e programul Papei Francisc, în călătoria apostolică din România. De azi, Suveranul Pontif trece prin București, Iași, Șumuleu-Ciuc și Blaj, sub genericul „Să mergem împreună!”, conform aceleiași surse. 

Kate Middleton, Prințul William, Harry și Meghan Markle (sursa foto OKMag)
cub cub anamaria prodan laurențiu reghecampf png
florin zalomir
sotie Arsinel jpg
image png
colaj mormant elisabeta a II-a
cub anca pandrea png
Oana Ionita in spital  jpg
comisia europeana
Captură de ecran din 2022 09 19 la 14 12 43 png
image
image
image
image
kate middleton
dureri menstruale
Prinţul Charles şi Camilla au participat la un festival bavarez şi au ciocnit o halbă de bere în onoarea celui mai nou membru al familiei, Archie Harrison  jpeg
hot mascat jpeg
FotoJet jpg
kalnoky printul charles jpg