Iuliu Codlean, minerul mort la Lupeni, condus pe ultimul drum chiar de ziua lui


    Iuliu Codlean ar fi împlinit azi 40 de anifoto: adevarul.ro
Iuliu Codlean ar fi împlinit azi 40 de anifoto: adevarul.ro

Duminică a fost declarată zi de doliu în municipiul Lupeni, după moartea celor doi muncitori în urma accidentului din subteranele exploatării miniere.

Unul dintre ei ar fi împlinit astăzi 40 de ani. În loc să-l serbeze, familia îl va conduce pe Iuliu Codlean pe ultimul drum.

„Primăria şi Consiliul Local al Municipiului Lupeni declară ziua de 8 octombrie 2017, zi de doliu în municipiul Lupeni, în memoria celor doi bravi eroi mineri: Codlean Iuliu Lucian şi Suciu Ioan Florin, care şi-au pierdut viaţa în urma accidentului care a avut loc în data de 5 octombrie 2017 la Exploatarea Minieră Lupeni”, a informat primarul Lucian Resmeriţă, potrivit adevarul.ro.

«Iuliu era cel mai iubit soţ şi tată dintre pământeni»

„8 octombrie. O zi pe care o aşteptăm cu atâta bucurie an de an. Astăzi, soţul meu şi-ar fi sărbătorit ziua de naştere. Eu îl sărbătoresc oricum pentru că ştiu că e cel mai iubit soţ şi tată dintre pământeni şi acum este cel mai divinizat soţ şi tată dintre îngeri! Tu eşti acolo, noi aici, dar de fapt puntea gândurilor şi iubirii noastre ne apropie atât de mult! La mulţi ani şi să fii zâmbitor cum ai fost întotdeauna. Te iubim”, a scris soţia minerului, pe pagina sa de Facebook.Cel de-al doilea miner care şi-a pierdut viaţa în accidentul de la Lupeni, Ioan Florin Suciu, va fi înmormântat marţi. El  a murit vineri seară la Spitalul Floreasca din Bucureşti, unde fusese dus în stare foarte gravă. Duminica viitoare, el ar fi împlinit 44 de ani.

Filmul tragediei

Joi, după-amiază, o surpare produsă în urma deranjării susţinerii abatajului din subteranul minei Lupeni a generat blocarea a trei oameni la peste 400 de metri sub pământ. În momentul surpării, se aflau în abatajul cu o lăţime de aproximativ 4 metri şi o înălţime de 2 metri, 11 persoane. Opt mineri au părăsit zona periculoasă, şapte dintre ei fiind implicaţi în derularea operaţiunilor de suport tehnic, unul reuşind să se evacueze singur, având răni uşoare.

Trei mineri cu vârste între 39 şi 43 de ani au fost blocaţi de o acumulare de minereu pe o lungime de aproximativ 20 de metri. Echipele de salvatori minieri au muncit 15 ore pentru aducerea la suprafaţă a celor trei victime. Iuliu Lucian Codlean (39 de ani), părinte pentru trei copii, a murit strivit de tavanul galeriei în care muncea. Trupul său a fost scos vineri dimineaţă, din adâncurile minei, la aproape 15 ore de la momentul accidentului. Minerul Ionel Florin Suciu (44 de ani), tatăl unei fetiţe, a murit în Spitalul Floreasa, unde a fost adus cu trupul zdrobit de tavanul prăbuşit în galeria în care muncea. A făcut eforturi supraomeneşti în încercarea de a-şi salva viaţa, spun colegii săi de lucru, însă în cele din urmă s-au dovedit zadarnice.


    Membrii familiilor ortacilor au așteptat cu sufletul la gură vești despre victime
Membrii familiilor ortacilor au așteptat cu sufletul la gură vești despre victime

Al treilea miner se află încă în spital

Singurul miner care a supravieţuit accidentului din Mina Lupeni, Raoul Adrian Cizmaşiu, este încă internat la spitalul din Petroşani, unde este consiliat psihologic.

Liderul Sindicatului Muntele din Valea Jiului, Darius Câmpean a declarat pentru News.ro că Raoul Adrian Cizmaşiu, minerul rănit la Lupeni este bine, fizic, însă are nevoie mare de consiliere psihologică.

”Raoul este încă în spital la Petroşani, este bine fizic şi este consiliat psihologic. Are mare nevoie de consiliere psihologică şi o primeşte acolo, în spital”, a spus Câmpean.

Petre Roman, Mioara si Oana jpg
cub botez reghecampf caciuc png
gabriel mardale jpg
maxresdefault jpg
Lia Bugnar Marius Manole FOTO Pro TV jpeg
serban huidu si mihai gainusa
cub anastasia soare png
calendar ortodox 2021 30 ianuarie trei ierarhi mihai coman jpeg
image
image
image
image
image
image
maxresdefault jpg
gabriel mardale jpg
calendar ortodox 2021 30 ianuarie trei ierarhi mihai coman jpeg
case ieftine ungaria jpg
wild bear selfie Colorado  jpg
Iarna extremă a făcut victime în Afganistan jpg