Jaful din Otopeni. «Hoţii erau îmbrăcaţi în negru şi aveau cagule»

Ultima actualizare:
Cristi  Șerboi  i-a văzut  pe hoți
Cristi Șerboi i-a văzut pe hoți

Teroare la porţile Capitalei. Două bancomate de la parterul unui bloc situat în Otopeni, pe DN 1, la un kilometru de intrarea în Bucureşti, au fost aruncate în aer ieri dimineaţă de un grup de hoţi. Click! a stat de vorbă cu un martor care i-a văzut pe hoţi în acţiune.

Era 4.50, iar în Otopeni se mijea de ziuă. Pe Calea Bucureşti (porţiunea din DN 1 aflată în Otopeni) nu era aproape nimeni. Cristi venea de la fast-food şi mergea spre casă. Urcată pe trotuar a văzut o dubă albă, iar apoi, i-au atras atenţia cinci bărbaţi care se înghesuiau la parterul unui bloc. ”Am ajuns în dreptul şoferului, am ocolit maşina pe partea lui şi am văzut că avea o mască neagră pe faţă.

Emilia Enăchescu
Emilia Enăchescu

S-a întors spre mine, fulgerător, apoi a strigat ceva spre bărbaţii din faţa blocului. Toţi au venit spre maşină în fugă. M-am speriat şi am fugit cât m-au ţinut picioarele. În urma mea am auzit explozia şi apoi am aflat că era o bancă. M-am dus la poliţie şi am spus tot ce ştiu. Pe şofer l-am văzut bine, pe ceilalţi nu, dar am observat că erau îmbrăcaţi în negru şi aveau cagule”, povesteşte Cristi Şerboi. 

 Sanda Anca
Sanda Anca

Hoţii au adus în ţară o nouă metodă de jaf: nu se mai chinuiesc să spargă bancomatele, ci le aruncă în aer. În felul acesta, ajung rapid la sumele de bani din aparate. ”S-a auzit o bubuitură puternică. Am crezut că va cădea blocul peste noi. M-am dat jos repede din pat, m-am uitat pe fereastră şi am văzut un maldăr de fiare şi geamuri sparte, după care au început să vină echipajele de poliţie. Se simţea un miros puternic de carbit, iar mai multe maşini au fost avariate de la suflul exploziei. Şi acum sunt răvăşită”, ne-a povestit Eugenia Marinescu, care locuieşte într-un apartament aflat la etajul doi, chiar deasupra băncii. 


    Emilia Enăchescu
Emilia Enăchescu

«Am crezut că e o ţeavă de gaze»

În acelaşi timp, la 150 de metri distanţă de locul exploziei, Sanda Anca nu dormea. Stătea la geam şi se gândea la câte are de făcut marţi…da nu poate că e şi Sfânta Maria. ”Când deodată explozia! O dată tare şi imediat încă o dată. Am crezut că este o ţeavă de gaze. Ieşise lumea la geamuri, puţini s-au dus jos să vadă ce s-a întâmplat. De peste tot se auzeau sirene. Apoi am coborât şi eu şi am văzut că atacaseră banca. Doamne apără şi păzeşte. Pe aici nu s-a întâmplat niciodată aşa-ceva”, spune femeia încă speriată.

S-au înregistrat pagube materiale,  dar, din fericire, nu au fost victime
S-au înregistrat pagube materiale, dar, din fericire, nu au fost victime

”Vezi cercurile alea făcute cu creta pe stradă pe banda I şi a II-a? Explozia a fost atât de puternică încât au adunat vreo oră bucăţi din bancă de pe şosea. Au însemnat locurile, Dumnezeu ştie de ce”, ne spune  Emilia Enăchescu, care stă la 300 de metri de bancă, dar nu a avut astâmpăr, a venit să vadă ce s-a întâmplat.


    S-au înregistrat pagube materiale,  dar, din fericire, nu au fost victime
S-au înregistrat pagube materiale, dar, din fericire, nu au fost victime

În banca distrusă şi în jurul acesteia zeci de poliţişti şi jandarmi caută probe, dirijează circulaţia, păzesc perimetrul sau pur şi simplu se plictisesc. Explozia a aruncat cioburi şi bucăţi de mobilă la 30 de metri distanţă. Din fericire, au fost înregistrate doar pagube materiale, iar în urma incidentului nimeni nu a fost rănit.

Au fugit cu două casete de bani 

Două bancomate BCR au explodat marți dimineață, în timp ce oamenii încă dormeau, iar jefuitorii au fugit cu două casete cu bani. ”Poliţiştii din Ilfov efectuează verificări şi investigaţii pentru depistarea autorilor unor distrugeri ce au avut loc la două bancomate ce aparţin unei bănci din Otopeni, la data de 8 septembrie 2020. În cauză, au rezultat numai pagube materiale şi nu au fost victime”, se arată în comunicatul IGPR. Reprezentanții Poliției Române precizează că acest mod de operare este unul importat din alte state ale Uniunii Europene, dar fapte similare au fost descoperite și în SUA. 

image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net