┬źJungla┬╗ din ora┼č s-a umplut de fluturi

30 aprilie 2013
image
Gr─âdina Botanic─â din Capital─â

Fluturi exotici de toate m─ârimile ┼či culorile, arbu┼čti tropicali, vegeta┼úie c├ót cuprinde ┼či temperaturi ├«nn─âbu┼čitoare. Pe scurt - "jungl─â" ├«n toat─â regula. Nu ├«n America de Sud sau Asia, ci chiar pe malul D├ómbovi┼úei, la Gr─âdina Botanic─â din Bucure┼čti.

Sera veche de la Gr─âdina Botanic─â, construit─â acum mai bine de 100 de ani, a fost ├«nchis─â publicului ┼či a ad─âpostit doar plante de cultur─â. De cur├ónd, ├«ns─â, pavilionul a fost reabilitat ┼či a devenit un col┼ú de p─âdure tropical─â. Vizitatorii pot admira peste 100 de specii de plante exotice care nu se g─âsesc ├«n alt─â parte, dar ┼či fluturi-gigant, adu┼či special din junglele Americii de Sud.

"Iubesc fluturii. Nu m─â a┼čteptam s─â fie a┼ča de bl├ónzi, s─â se a┼čeze pe m├óna mea"  Mihaela (28 de ani)

simeon stalpnicul png

Fluturii se hr─ânesc cu fructe exotice proaspete. Ador─â bananele ┼či portocalele

simeon stalpnicul png

Vizitatorii care ajung ├«n pavilionul tropical al Gr─âdinii Botanice ├«n cursul dimine┼úii pot urm─âri ÔÇ×liveÔÇŁ na┼čterea flutura┼čilor

simeon stalpnicul png

ÔÇ×Aici, te po┼úi bucura de zborul dantelat al fluturilor ├«n jurul t─âu. Ai toate speciile. Al┼úii dau mii de euro s─â viziteze junglele ┼či tot nu v─âd 1% din ce am str├óns noi aiciÔÇŁ, ne-a m─ârturisit Irina Predescu, de la Butterfly Trading ÔÇô organizatorul expozi┼úiei de flutura┼či. V─â tenteaz─â? Pute┼úi vizita jungla de la Botanic─â p├ón─â pe 20 mai, de mar┼úi p├ón─â duminic─â, ├«ntre orele 10.00 ÔÇô 19.00. Lunea, dar ┼či ├«n zilele ploioase, c├ónd fluturii ÔÇ×dormÔÇŁ, expozi┼úia este ├«nchis─â. Pre┼úul unui bilet pentru adul┼úi este 5 lei, iar un bilet redus cost─â 3 lei.

oana zavoranu jpg
cristina siscanu 1 jpeg
andreea si cabral
maria dragomiroiu
image
femeie care numara bani jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
variola
oliver stone foto reuters
femeie care numara bani jpeg
calendar ortodox 2021 22 mai sfantul mucenic vasilisc png
variola
1 olena zelenska prima doamna a ucrainei jpg sotia lui volodimir zelenski razboi in ucraina copii 6 jpg jpeg