Jurnalistă cu arsuri pe față și mâini, în urma gazelor lacrimogene: «Eram singură în acea zonă»

Ultima actualizare:

    Jurnalista Ioana Moldovan a povestit despre întâmplarea neplăcută pe care a trăit-o la protestele din CapitalăFoto: Facebook
Jurnalista Ioana Moldovan a povestit despre întâmplarea neplăcută pe care a trăit-o la protestele din CapitalăFoto: Facebook

O jurnalistă a povestit pe rețelele de socializare experiența neplăcută pe care a trăit-o în cadrul protestului anti-guvernamental din Piața Victoriei, în momentul întâlnirii cu un grup de jandarmi. Ioana Moldovan a povestit că unul dintre oamenii legii i-a dat cu spray lacrimogen direct în ochi, chiar dacă se afla singură, într-o zonă adiacentă Pieței Victoriei, și a ridicat mâinile, prezentând legitimația de presă.

Jurnalista Ioana Moldovan a povestit că a fost agresată de jandarmi la protestul de vineri și că aceștia i s-au adresat într-un mod vulgar. Limbajul explicit a apărut în momentul în care Ioana le-a reproșat jandarmilor că a primit un jet de gaze lacrimogene în față, fără vreun motiv concret. 

„Despre unii jandarmi și cum am ajuns ieri noapte la SMURD: După ce jandarmeria a evacuat Piața Victoriei cu gaze lacrimogene, eram cu un grup de protestatari care s-a refugiat pe Buzești. La un moment dat, un alt dispozitiv de jandarmi a apărut de pe o stradă laterală și i-au încercuit. Văzând jandarmii în fugă, am ridicat mâinile sus, aparatul într-o mână și legitimația de presă la vedere în cealaltă. Eram singură în acea zonă”, a relatat Ioana Moldovan.

Aceasta a povestit că de ea s-a apropiat un jandarm, care i-a dat cu gaze lacrimogene și a înjurat-o. „Dintr-un grup mic de jandarmi de lângă mine, unul s-a apropiat și mi-a dat un jet de gaz din butelie direct în ochi de la o distanță de câțiva centimetri. Nu mai vedeam mare lucru. Trecând pe lângă ei le-am zis: 

- Mi-ați dat direct în ochi. A venit răspunsul unuia dintre ei: -„Și ce voiai, să te f*t? Proasta dracu, cine te-a pus să vii să faci poze?”

În timp ce încercam să mă îndepărtez cât mai repede de ei, auzeam vocea jandarmului care continua să mă înjure”, a mai adăugat jurnalista.

„Am traversat piața și am ajuns la SMURD, unde mi-au tratat arsura de pe față. Arsura de pe mână nici nu am simțit-o atunci. RESPECT imens pentru cei de la SMURD, atât pentru ajutorul din noaptea de ieri, cât și pentru întreaga muncă pe care o fac. Mulțumesc tuturor pentru mesajele de grijă, sunt bine acum”, a conchis Ioana Moldovan.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
maramures paste1 jpg
bujori1 jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
iepure paste istock jpg
furnici jpg
biserica romani credinciosi FOTO adevarul
Slujba de Înviere de la Catedrala Patriarhală din București 16 aprilie 2023 FOTO Inquam Photos Alexandru Busca  (3) jpg
Balamuc jpeg 2 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net