Kelemen Hunor se dezlănțuie: „Nu vom sta cu pantalonii dați jos până la genunchi”

19 noiembrie 2021
article img
Kelemen Hunor a ieșit foc și pară de la negocieri

Negocierile de vineri dintre PNL și PSD, care și-au împărțit între ele ministerele, s-ar putea să ducă la un nou blocaj. Liberalii își doresc ministerul dezvoltării care este al UDMR-ului. Kelemen Hunor a amenințat că dacă i se ia acest portofoliu maghiarii pleacă de la guvernare.

Kelemen Hunor nu cedează Ministerul Dezvoltării 

„Un singur lucru nu va fi posibil, UDMR să fie de decor, să stam noi cu pantalonii dați jos până la genunchi și să așteptăm, zâmbind, poștasul în fiecare lună. (...) Uniunea poate să rămână cu portofoliile actuale, restul să le împartă colegii”, a declarat Kelemen Hunor. Liderul UDMR a mai spus că joia viitoare poate avea un nou guvern votat de parlament.

Ședința în care au loc negocierile pe portofoliile noului Guvern s-a blocat vineri după ce liderii PNL și cei ai UDMR nu s-au înțeles asupra ministerului Dezvoltării Regionale. Surse politice au declarat că liberalii au cerut la negocieri portofoliul Dezvoltării Regionale, minister care se află acum la UDMR. Kelemen Hunor s-a opus și a amenințat că nu intră în viitorul Guvern dacă nu-și menține portofoliile actuale, scrie Hotnews.