Kit de supraviețuire. Cristi Bozgan ne învață cum să ne aprovizionăm corect în situație de criză

image
Cristi Bozgan este campion la tehnici de supraviețuire și ne învață ce și cât trebuie să cumpărăm

Traversăm zile grele, când mulți oameni s-au izolat în locuințe, iar înainte de asta primul lor gând a fost să-și umple cămara. ”Dacă rămânem fără mâncare?”, și-au spus românii. Astfel că zi de zi am ajuns să vedem rafturi goale. Cristi Bozgan, specialist în tehnici de supraviețuire ne învață să fim cumpătați și să cumpărăm doar strictul necesar. Iată care ar fi kit-ul de supraviețuire!

Înainte de apariția pandemiei de coronavirus, cu toții ne făceam cumpărăturile cam o dată pe săptămână. Plecam cu lista după noi, iar dacă uitam ceva ne luam când ieșeam data viitoare.

image
Românii sunt sfătuiți să fie cumpătați la cumpărături și să-și ia strictul necesar

Cristi Bozgan, specialist în tehnici de supraviețuire, spune că obieciul trebuie să fie același, doar că acum putem pune în coș și alimente neperisabile, cum ar fi conservele. Dar nu în cantități industriale!

Kit-ul de supraviețuire să fie pentru o săptămână

”În situația asta este bine să ai în casă un kit de supraviețuire care să conțină o rație de alimente. Pentru o familie cu doi copii, deci patru persoane, sunt suficiente două-trei kg de carne pentru o săptămână, două kg de pește, lapte, pe care-l combinăm cu cereale sau facem clătite, un kg de făină, orez, o sticlă de ulei, câteva conserve, biscuiți, semințe, chipsuri, două bacsuri de apă plată. Oricum, apa de la chiuvetă o putem bea, iar dacă vrem să fim liniștiți o fierbem și o răcim. Important este să nu ne mai panicăm. Despre psihologia supraviețuirii le vorbesc tututor și întotdeauna”, a explicat Cristi Bozgan, campion la tehnici de supraviețuire, în cadrul emisiunii ”Vorbește Lumea”, de la Protv.

Cristi Bozgan organizează tabere de supraviețuire

Acesta a devenit cunoscut publicului larg datorită emisiunii „Ferma. Un nou început”, unde i-a învățat pe fermieri cum să trăiască în pustietate, fără prea multă mâncare.

El, de altfel, organizează tabere de supraviețuire pentru copii și face cascadorii în filme. Ca să poată rezenta ”Ferma”, alături de Mihaela Răduescu, Cristi a fost nevoit să refuze realizarea unor cascadorii în două filme de acțiune, cu Jean-Claude van Damme și Steven Seagal în rolurile principale.

image
Cristi Bozgan, în tabăra de supraviețuire pentru copii

Și autoritățile ne îndeamnă la calm. Au spus clar că nu vor raționaliza alimentele și că magazinele vor fi aprovizionate constant, astfel să nu ne lipsească nimic.

Reprezentanții marilor lanțuri de magazine ne sfătuiesc să cumpărăm fix cât știm că vom consuma ca să nu creeze sincope în aprovizionare.

meghan markle harry regina jpeg
meghan markle harry regina jpeg
cub bianca dragusanu sofia animat gif
inger   brigitte pastrama 1 jpeg
Anamaria Prodan Laurențiu Reghecampf
BeFunky collage (12) jpg
Ioana Petric jpg
militar pedofil jpeg
Sfinxul şi Babele din Bucegi disputate teritorial de Prahova şi Dâmboviţa Foto colaj Facebook
pensionar violator jpg
image
image
image
image
elon musk foto profimedia
militar pedofil jpeg
1 priscilla chan si mark zuckerberg jpg jpeg
calendar ortodox 2021 29 septembrie sfantul cuvios chiriac sihastrul png
talibani
Regina Elisabeta