Klaus Iohannis a câştigat procesul cu ANI. Decizia, definitivă

Klaus Iohannis jpeg
Klaus IohannisFoto: Arhiva Click!

Preşedintele Klaus Iohannis a câştigat definitiv procesul cu Agenţia Naţională de Integritate privind incompatibilitatea, după ce instanţa supremă a respins, miercuri, recursul ANI, conform mediafax.ro

Înalta Curte de Casație și Justiție a fost chemată să judece recursul făcut de ANI, după ce în septembrie 2013 Curtea de Apel Alba-Iulia a admis contestaţia lui Klaus Iohannis şi a dispus anularea deciziei de incompatibilitate.

La termenul procesului din 14 ianuarie, reprezentantul ANI a cerut judecătorilor admiterea recursului, aducând ca argument o decizie a Curţii Constituţionale privind incompatibilitatea aleşilor locali, notează hotnews.ro.

La rândul lor, avocaţii lui Iohannis au cerut respingerea recursului ca "vădit neîntemeiat" şi au arătat că decizia CCR nu a fost redactată şi că nu se cunosc motivele luării acestei decizii de către judecătorii CCR.

Dosarul lui Iohannis a ajuns la instanţa supremă după ce pe 25 septembrie 2013 Curtea de Apel Alba Iulia a anulat raportul ANI prin care s-a constatat că acesta s-a aflat în stare de incompatibilitate.

În aprilie 2013, Klaus Iohannis a fost declarat în stare de incompatibilitate de ANI, deoarece deţinea simultan funcţia de primar al Sibiului şi reprezentant al municipalităţii în Adunarea Generală a Acţionarilor de la SC Apă Canal SA şi SC Pieţe SA.

2 simona halep a facut vaccinul pfizer impotriva coronavirusului jpg jpeg
gabriela cristea
regina elisabeta gettyimages 480918760 jpg jpeg
cub bianca dragusanu png
produse alimente jpeg
visarion alexa parinte foto facebook (3) jpg
FotoJet (1) jpg
iulia albu
Arme nucleare Rusia FOTO Shutterstock
spymaster serial foto HBO Max jpg
image
image
image
image
pasaj doamna ghica jpg
Mai multe explozii au avut loc la conductele Nord Stream jpg
meghan markle printul harry onu4 jpg
Vimlesh Sonkar a murit anul trecut, dar familia i a ținut cadavrul în casă timp de un an și jumătate jpg
Uniunea Europeană FOTO via News
produse alimente jpeg