Klaus Iohannis a semnat revocarea ministrului Justiției, Stelian Ion. Interimatul, preluat de Bode


    Stelian Ion a fost demis de la ministerul Justiiei, în contextul scandalului izbucnit în CoalițieSursa foto: Facebook
Stelian Ion a fost demis de la ministerul Justiiei, în contextul scandalului izbucnit în CoalițieSursa foto: Facebook

Klaus Iohannis a semnat, joi, 2 septembrie, decretul de revocare a ministrului Justiției, Stelian Ion, și de interimat al lui Lucian Bode.

Decrete semnate de Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat joi, 2 septembrie 2021, următoarele decrete:

  • Decret de revocare din funcția de membru al Guvernului a domnului Stelian-Cristian Ion, ministrul justiției;
  • Decret de desemnare a domnului Lucian Nicolae Bode, ministrul afacerilor interne, ca ministru al justiției, interimar.

Premierul Florin Cîțu a încercat să adopte miercuri OUG privind PNDL 3 introducând-o pe ordinea de zi suplimentară a ședinței de guvern, fără avizul Ministerului Justiţiei. Ședința de guvern a fost suspendată și programată apoi pentru ora 19.00, însă miniștrii USR-PLUS au refuzat să participe. La finalul zilei, Cîţu a anunţat revocarea lui Stelian Ion de la Justiţie, spunând că nu va accepta în guvern "miniştri care să se opună dezvoltării României".


    Florin Cîțu a fost trădat de propriul ministru care nu a dat aviz proiectului „Anghel Saligny! pe motiv că nu a văzut documentul Sursa foto: Facebook
Florin Cîțu a fost trădat de propriul ministru care nu a dat aviz proiectului „Anghel Saligny! pe motiv că nu a văzut documentul Sursa foto: Facebook

Florin Cîțu: „Am luat o decizie necesară”

„Am luat o decizie necesară. Acum câteva minute am trimis preşedintelui României cererea de revocare din funcţie a ministrului Justiţiei, domnul Stelian Ion”, a declarat Florin Cîţu miercuri seară, la scurt timp după ședința de guvern amânată. Florin Cîțu i-a reproșat lui Stelian Ion că „șantajează poporul român” prin blocarea unor proiecte de dezvoltare și, de asemenea, că nu a reușit desființarea Secției pentru investigarea magistraților.

USR-PLUS va cere demisia premierului

USR-PLUS a anunțat miercuri noaptea, după o ședință tensionată, că ministrii săi nu demisionează, ci vor cere demisia lui Florin Cîțu. Varianta doi este susținerea unei moțiuni de cenzură. USR-PLUS nu a precizat clar dacă va iniția o moțiune de cenzură, de altfel nici nu are numărul de semnături necesar, sau va vota o moțiune depusă de alt partid. Până acum, PSD a anunțat că strânge semnături, iar Marcel Ciolacu i-a invitat să o semneze dacă vor să scape de Cîțu.

CITEȘTE ȘI: 

Reacția Gabrielei Firea după revocarea lui Stelian Ion de la Justiţie: „Hienele se sfâşie între ele!”

Scandal monstru în Guvern pe marginea proiectului „Anghel Saligny”. USR PLUS amenință că iese de la guvernare. Ce este PNDL 3

Știre în curs de actualizare

cub gabriel apostol png
zodii care imprumuta bani jpg
cub andi moisescu png
andreea ibacka si majda jpg
gabriel apostol jpg
Shakira cauta bona  Sursa imagine shutterstock 184651697 jpg
Gabriel Apostol, fost concurent Masterchef
harry si meghan jpg
vladimir putin singur umbra trist cocosat shutterstock 1177474882 jpg
Kovacs
image
image
image
image
Produsele de uz zilnic care provoacă tumorile uterine
prater jpg
bitcoin crypto jpg
târg Crăciun Sibiu jpg
Kate Middleton și Regina Letizia jpg
Avionul lui Elvis Presley png