Klaus Iohannis a stat de vorbă cu răniţii de la Floreasca


    Șeful statului susţine mişcarea de stradă declanşată marţi seară în Capitală şi cere asumarea răspunderii politiceFoto: Mediafax
Șeful statului susţine mişcarea de stradă declanşată marţi seară în Capitală şi cere asumarea răspunderii politiceFoto: Mediafax

Președintele Klaus Iohannis va merge la Spitalul Floreasca pentru a vedea care este starea oamenilor care au fost răniți, în urma incendiului din Club Colectiv. Șeful statului va ajunge la spital în jurul orei 11:00, iar la ora 12:00 va participa la o întâlnire de urgență la Palatul Cotroceni cu Gabriel Oprea și Raed Arafat.

Incendiul care a avut loc în Club Colectiv vineri seară (30 octombrie) s-a soldat cu 27 de morți și 184 de răniți. Șeful statului vrea să se intereseze de starea victimelor și să fie alături de familiile acestora. Totodată, Klaus Iohannis este așteptat la o ședință de urgență, după vizita la Spitalul Floreasca, la care vor participa vicepremierul Gabriel Oprea și secretarul de stat Raed Arafat, potrivit Mediafax.

"Sunt îndurerat, cutremurat, dar în acelaşi timp şi revoltat. Revoltat că o astfel de tragedia s-a întâmplat chiar în mijlocul Bucureştiului. Atâţia tineri nevinovaţi au murit. Voi merge acum să îi vizitez pe unii răniţi. Cred că e foarte important să tragem primele învăţăminte. Cred că această tragedie s-a produs pentru că mergem pe principiul «Lasă că merge şi aşa». Am indicii că neresperctarea normelor a dus la acestă tragedie. Am fost toată noaptea cu autorităţile, i-am rugat pe toţi să vină cât se poate de repede cu concluzii prin care să le explicăm tuturor ce s-a întâmplat şi ca să nu se mai întâmple aşa ceva. E ceva ce nu trebuie să existe", a spus Iohannis, în faţa Spitalului Floreasca. 

Klaus Iohannis a stat în jur de 20 de minute la Spital, iar la ieşire a precizat că răniţi sunt înconştienţi. 

"Majoritatea sunt incoştienţi, sunt grav răniţi. O singură persoană e conştientă. Am vorbit cu ea. Am vorbit cu mama altui pacient. Toată lumea este profund îndurerată. Sper să avem rezultatele anchetelor foarte repede", a precizat preşedintele. 

Incendiu în Club Colectiv. Iohannis: „Sunt profund îndurerat”

În noaptea tragediei, Klaus Iohannis a publicat următorul mesaj pe pagina sa oficială de Facebook: “Sunt cutremurat și profund îndurerat de tragicul eveniment care s-a produs în această seară în centrul Capitalei. Este un moment foarte trist pentru noi toți, pentru națiunea noastră și pentru mine personal. În aceste momente dureroase, îmi exprim întreaga compasiune și solidaritate față de familiile celor afectați de această tragedie. Totodată, asigur familiile afectate de acest eveniment zguduitor de întregul sprijin al celor implicați în operațiunile de salvare și îi rog să aibă încredere că instituțiile responsabile depun toate eforturile pentru ca efectele catastrofei să fie cât mai limitate. Vă chem pe toți să fim alături de familiile îndurerate și să dăm dovadă de solidaritate și de compasiune”.

Incendiu în Club Colectiv: Imagini de la locul tragediei

manuta  victor dorobantu Wednesday jpg
despartire   heart g56bfad668 1280 jpg
Vouchere sociale tichet social Inquam Photos / Octav Ganea
bacteria care te poate ucide
pele gettyimages 841963610 jpeg
Anamaria Prodan
Bancnotele care valorează 1800 de lire
Ivana Knoll FOTO Instagram png
nava de croaziera Viking Polaris Foto AFP jpg
vin fiert shutterstock 1207175692 jpg
image
image
image
image
bacteria care te poate ucide
Bancnotele care valorează 1800 de lire
calendar ortodox 2022 4 decembrie sfanta mare mucenita varvara  jpg
Zile libere legale în 2023
pele gettyimages 841963610 jpeg
Ivana Knoll FOTO Instagram png