Klaus Iohannis, dus pe munte cu un Duster cu șenile. Câți bani a băgat în echipament

Ultima actualizare:
Preşedintele are la dispoziţie un Duster cu şenile care costă circa 30.000 de euro
Preşedintele are la dispoziţie un Duster cu şenile care costă circa 30.000 de euro

Nu e weekend să nu fie văzut pe pârtiile de schi. Nu este vorba despre vreun campion naţional care se antrenează pentru Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing din 2022, ci despre preşedintele Klaus Iohannis. Fie pe masivul Şureanu, fie la Păltiniş, şeful statului face “cristiane” înconjurat de nu mai puţin de patru sepepişti, care nu-l scapă din ochi nici când face selfie-uri cu turiştii.

26 ianuarie 2019. Păltiniş, Sibiu. Turiştii care au venit sâmbătă pe pârtia de la Arena Platoş au dat nas în nas cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu armata de SPP-işti ce-l veghea. Îmbrăcat discret, dar deloc ieftin, şeful statului purta un costum de schi negru cu portocaliu semnat Colmar, furnizorul oficial al echipei franceze de ski alpin. Numai pantalonii costă 1.450 de lei, iar geaca sare binişor de 3.000 de lei. Casca este şi ea de top şi am găsit-o pe site-ul Casco, celebră firmă de accesorii pentru schi, la preţul de 1.450 de lei. Dar siguranţa şefului statului este pe primul plan, aşa că nici o cască nu-i prea scumpă pentru capul lui Iohannis. Şi echipamentul de schi - clăpari şi schiuri – sunt achiziţionate tot de la profesionişti. Un set Rossignol costă nu mai puţin de 6.000 de lei.

Astfel echipat, şeful statului zâmbea larg tuturor şi se poza cu doritorii între două coborâri. “L-ai văzut pe Iohannis? Era acolo, la baza pârtiei”, se întrebau două fete venite din Bucureşti să schieze în weekend şi să scape de urgia îngheţată care a pus stăpânire pe Capitală. S-a uitat şi cealaltă, curioasă, doar că şeful statului nu se mai vedea din mulţimea de “schiori” care roia în jurul lui.

Unul îi ţinea schiurile Rossignol portocalii, altul se urcase pe un Duster să le bage în portbagajul de deasupra, încă doi verificau şenilele speciale ale maşinii de teren. Pentru că, trebuie spus, Klaus Iohannis nu urca pe munte cu teleschiul ca orice schior obişnuit, ci era dus de SPP-işti cu un Duster şenilat până sus pe vârf şi aşteptat apoi la poale. 

Din când în când, după 2-3 coborâri, preşedintele intra la barul de pe platou, Apres-Ski Bar, şi se încălzea cu un Jagermeister, deh, doar e neamţ! Pe lângă cei patru SPP-işti care-l urcau cu Dusterul pe vârf mai erau şi alţii care mişunau printre turiştii de la teleschi sau de la bar. “Ne-am obişnuit cu domnul preşedinte. Vine aproape în fiecare sâmbătă aici la Arena Platoş. E foarte popular. Stă câteva ore şi pleacă acasă, la Sibiu. Sunt 30 de kilometri, în jumătate de oră ajunge acasă”, ne-a spus un sibian care lucrează la pârtie. Şeful statului a mai fost văzut şi fotografiat de turişti şi pe pârtiile de schi din masivul Şureanu, unde altitudinea maximă depăşeşte 2.000 de metri. 

Soţii Iohannis, îndrăgostiţi şi de tenis

Pasiunea lui Klaus Iohannis pentru sport este veche. Fie că se caţără pe munţi, fie că joacă tenis, preşedintele României este foarte activ.  Tenis a început să joace din 2009, atunci când actualul preşedinte al României a venit pentru prima dată la clubul de tenis „CS TC Pamira”. Marius Vecerdea, antrenorul şi managerul general al clubului sibian, a declarat cu lux de amănunte, pentru Sportnews.ro, acele momente. „Câţiva apropiaţi ai domnului Iohannis i-au sugerat să vină la clubul nostru. Dânsul mai încercase să joace tenis, prin 2007 şi 2008, dar se pare că nu i-a plăcut. Sincer să fiu, nu mă aşteptam să progreseze atât de repede”, a explicat Vecerdea. Potrivit spuselor antrenorului Vecerdea, Iohannis preferă să joace cu o singură rachetă, second-hand, similară cu cea a lui Roger Federer. 

Şi Prima Doamnă, Carmen Iohannis poate fi văzută adesea pe terenurile de tenis. Şi chiar a făcut o oră de dirigenţie cu elevii ei pe un teren de tenis. “Am zis să începem cu sportul, pentru că vrem să dăm un semnal că sportul este foarte important pentru tineri, vârstnici. Tenisul este un sport foarte frumos, elegant, plăcut”, a declarat soţia preşedintelui Klaus Iohannis în toamna anului trecut.

image
image
image
image
image
image
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net