Klaus Iohannis, lămuriri despre Paște: În noaptea de Înviere nu vor fi valabile restricțiile de circulație

Ultima actualizare:

    Preoții nu vor mai ține Învierea fără credincioși așa cum s-a întâmplat în 2020Foto: monitorulbt.ro
Preoții nu vor mai ține Învierea fără credincioși așa cum s-a întâmplat în 2020Foto: monitorulbt.ro

”Nu ne amestecăm în felul în care vor fi organizate slujbele la biserică”. Preşedintele României, Klaus Iohannis a tranșat disputa privint modul cum se vor ține slujbele de Paști și a anunțat credincioșii că preoții vor organiza totul după datina veche. Klaus Iohannis a anunțat că în noaptea de Înviere, nu vor fi valabile restricțiile de circulație.

Președintele României, Klaus Iohannis a făcut miercuri precizări despre modul în care se vor ține slujbele de Paști și cum vor proceda credincioșii pentur a participa la ele. Iohannis a anunțat că nu vor fi restricţii suplimentare în noaptea de Înviere, dimpotrivă vor fi mai puţine, având în vedere că restricţiile de circulaţie în acea noapte vor fi ridicate pentru ca oamenii să poată participa la slujbele de Paşte. Şeful statului a adăugat că hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de alertă, care este în vigoare, nu va fi modificată. Discuțiile au apărut după premierul Florin Câțu a anunțat luni că slujbele se vor ține doar afară, contrazicând o înțelegere scrisă cu Patriarhia.

Declarația lui Klaus Iohannis despre slujbele de Paști și noaptea de Înviere

”Ne pregătim cu toţii de marea sărbătoare a Învierii Domnului şi vreau să ne pregătim foarte bine nu doar acasă, ci vreau să ne pregătim foarte bine în societate. Şi pot să vă spun de pe acum câteva lucruri certe care au fost discutate cu reprezentanţii Bisericii, în special cu reprezentanţii Bisericii Ortodoxe. În noaptea de Înviere restricţiile de circulaţie se ridică, aşadar creştinii vor putea să participe la slujbele de Înviere. Nu vor trebui să completeze declaraţii, vor merge pur şi simplu la biserică. Deci, repet – în noaptea de Înviere fiecare creştin poate să meargă la biserică dacă doreşte. Biserica va organiza slujba aşa cum este datina. Nu ne amestecăm în felul în care vor fi organizate slujbele la biserică. Ştim cu toţii că prima parte a slujbei se ţine afară, după care o parte intră în biserică. Creştinii merg la biserică să participe, să ia lumină, să ia Paştile, şi eu îmi doresc, şi aşa vom organiza lucrurile, ca totul să se desfăşoare în linişte şi în bună rânduială. Aceste lucruri sunt deja prevăzute în Hotărârea de Guvern pentru starea de alertă care este acum în vigoare şi nu vor exista modificări în aceste reglementări. Deci, nu vor fi restricţii suplimentare în noaptea de Înviere, dimpotrivă, în noaptea de Înviere vor fi mai puţine restricţii, fiindcă ne dorim ca oamenii să poată merge la biserică”, a afirmat Klaus Iohannis conform news.ro.

Ce înțelegere au semnat reprezentanții cultelor cu Florin Cîțu

Pe 8 aprilie, Guvernul a aprobat hotărârea privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României cu 30 de zile, începând cu data de 13 aprilie. Cu această ocazie a fost instituită o excepție de la restricțiile de circulație în perioada 1 mai - 2 mai, în intervalul orar 20.00 - 05.00, pentru ca oamenii să poată participa la slujba de Înviere, iar magazinele vor fi închise la ora 20.00, în Vinerea Mare, nu la ora 18.00. Şi în perioada 8 mai - 9 mai, persoanele pot circula între ora 20.00 - 05.00 pentru a participa la sărbătoarea religioasă specifică lunii Ramazan. De asemenea, decizia prevede ca staţiunile de pe litoral să fie deschise, cu respectarea regulilor în vigoare, însă la o capacitate de maximum 70%, după modelul celor de la munte.

Citiți și

Cum se vor desfășura slujbele de Paște de la Sfântul Mormânt și cum va ajunge Lumina Sfântă în România

Ce recomandă Patriarhia pentru organizarea slujbelor de Florii și Paște. Se cere respectarea normelor sanitare

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net