Klaus Iohannis pleacă în Islanda cu un alt avion privat de lux. Cum arată aeronava

Președintele României, Klaus Iohannis își schimbă avionul. Iohannis va participa, la Reykjavik, Islanda, în perioada 16-17 mai 2023, la cel de-al patrulea Summit al Consiliului Europei și va folosi un avion Dassault Falcon 7X, închiriat de la o companie privată.  

Avionul Dassault Falcon 7 X
Avionul Dassault Falcon 7 X închiriat de Klaus Iohannis. Sursa foto: Facebook / Boardingpass

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa, la Reykjavik, Islanda, în perioada 16-17 mai 2023, la cel de-al patrulea Summit al Consiliului Europei, desfășurat pe durata mandatului Președinției Islandei. Pentru a ajunge în Islanda, Administrația Prezidențială a închiriat un avion privat Dassault Falcon 7x, de la compania GlobalJet. 

Ce spun specialiștii despre noul avion închiriat de Klaus Iohannis 

”Pentru vizita oficială din Islanda a președintelui României, Administrația Prezidențială a închiriat un avion privat de tip Dassault Falcon 7X de la compania luxemburgheză GlobalJet. Avionul închiriat are o capacitate de transport de maximum 12 pasageri și poate zbura fără escală din București până în Reykjavik (Islanda)”, explică specialiștii de la site-ul Boarding Pass.  

Dassault Falcon 7X este primul avion de bussines cu reacție, dotat cu un sistem digital de control al zborului. Lansat în 2001, modelul Falcon 7X, cu o lungime de 5.950 nm, are un design avansat al aripilor, care oferă o creștere spectaculoasă a raportului portanță/echilibru. Aeronava este propulsată de trei motoare Pratt & Whitney Canada 307A, cu o putere nominală de 6.400 lb fiecare. 

Boeing 737-900ER
Avionul Boeing 737-900ER închiriat de Klaus Iohannis. Foto: Fcb boarding pass

Ce avion a mai folosit Klaus Iohannis

Conform sursei citate, președintele României a zburat pe 17 aprilie în Brazilia, Argentina și Chile cu un avion închiriat de la aceeași companie aeriană, un Boeing 737-900ER. Aeronava a fost aceeași cu care a delegația oficială a călătorit în martie 2023 din România în vizitele oficiale din Japonia și Singapore.

Boeing BBJ3, avionul folosit de președintele Iohannis este una dintre cele mai recente și mai mari variante ale liniei Boeing 737, conform site-ului oficial al companiei scrie g4media.ro. Capacitatea sa de transport este de numai 19 pasageri. Autonomia acestui avion este insuficientă pentru un zbor fără escală intercontinental așa că la fiecare cursă, piloții trebuie să facă escală pentru a realimenta.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cai insangerati prin Londra FOTo Twitter FlashFeed jpeg
image
image
image
image
image
image
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net