Klaus Iohannis promulgă legea care va schimba clasa politică

Ultima actualizare:

    Klaus Iohannis va promulga legea pentru votul prin corespondenţă joi (19 noiembrie)Foto: Click!
Klaus Iohannis va promulga legea pentru votul prin corespondenţă joi (19 noiembrie)Foto: Click!

Curtea Constituţională a României (CCR) a decis miercuri (18 noiembrie), cu unanimitate, că legea privind votul prin corespondenţă este constituţională. ALDE şi UDMR au fost partidele care au depus în două contestaţii în legătură cu această lege în urma cu aproape două săptămâni. Klaus Iohannis a declarat că va promulaga legea joi (19 noiembrie).

CCR a respins obiecțiile de neconstituționalitate formulate față de Legea privind votul prin corespondență, precum și modificarea și completarea Legii 208/2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, dar și pentru organizarea și funcționarea Autorității Electorale Permanente.  

La întalnirea cu un grup de români din Bratislava, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va promulga joi după-amiază (19 noiembrie) legea votului prin corespondenţă.  

„Astăzi (n.r.: 18 noiembrie), CCR a dat o decizie, iar în acest moment legea votului prin coresponenţă este promulgabilă“, a spus Iohannis în cursul discursului ţinut în faţa românilor din Bratislava, conform adevarul.ro.

În 3 noiembrie, ALDE a anunţat că grupul său parlamentar de la Senat, alături de grupul UDMR, senatori de la UNPR şi PSD, respectiv, un senator independent au depus la Curtea Constituţională o contestaţie la legea votului prin corespondenţă.

Camera Deputaţilor a adoptat legea în forma propusă de Comisia de cod electoral, fiind prevăzut ca acest tip de vot să fie aplicat doar la alegerile parlamentare.

Proiectul de lege adoptat de Senat stabilea că votul prin corespondenţă se aplica şi pentru alegerile prezidenţiale şi europarlamentare, dar reprezentanţii PSD au propus ca acest vot să fie doar pentru alegerile parlamentare, în timp ce UDMR dorea ca acest tip de vot să fie valabil doar pentru scrutinul prezidenţial.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
panselute capitala jpeg
ion iliescu inquam photos jpg
umbrela ploi jpeg
valentin ceausescu in tinerete jpg
principalii candidati la primaria capitalei jpg
tiff cluj gala deschidere
astrazeneca jpeg
bookkeeping 615384 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net