La 112 se sună încontinuu. O mamă a așteptat o oră și 34 de minute ca să i se răspundă, iar ambulanța a sosit după 12 ore
Spitalele sunt în colaps, la fel și numărul de urgență 112. O mamă povestește că a așteptat o oră și 34 de minute ca să i se răspundă. Copilul său era bolnav, iar ea disperată ca un operator să-i preia apelul. Și când minunea s-a întâmplat, ambulanța a sosit după 12 ore.
Nu mai sunt locuri la ATI, oamenii mor în ambulanțe, iar cei care au norocul să fie internați pot ocupa un scaun. Acolo li se administrează tratamentul.
Și iată că nu doar spitalele sunt depășite de situație, ci și operatorii de la 112, dar și Salvarea.
Mama copilului care a sunat la 112: ”O oră și 34 de minute s-au simțit ca o eternitate”
”Copilul meu a avut nevoie de 112, posibil acest timp de așteptare, încă să fie rezonabil. Acum, gândiți fiecare, prin prisma valorilor personale, o oră și 34 de minute s-au simțit ca o eternitate”, povestește Angelina, care locuiește în București.
Dar așteptarea a continuat și mai mult. Echipajul medical a sosit să-l evalueze pe băiețelul de 3 ani după 12 ore. L-au dus la spital, unde doctorii i-au acordat toată atenția.
Ambulanța a sosit la copilul de 3 ani după 12 ore
”Ambulanța a sosit la 12 ore de la preluarea apelului. O fi vina sistemului? Posibil! Medicii au făcut tot posibilul să acționeze cu celeritate, au fost foarte umani. Deși epuizați, mi-au tratat copilul cu mai multă răbdare și înțelegere, decât la un UPU de privat”, a scris femeia pe Facebook.
Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Adela Cojan, a anunțat săptămâna trecută că ambulanţele private vor răspunde la 112 pentru a ajuta sectorul public în pandemia de Covid.
Ambulanţele private vor răspunde la 112
”Este foarte îngreunat accesul ambulanţelor către pacienţii ce sună la 112 pentru testarea Covid. Am făcut o serie de virări de credite bugetare de la alte domenii pentru a implica inclusiv ambulanţele private, care vor răspunde la acelaşi număr 112, pentru a ajuta sectorul public. În lupta aceasta trebuie să înţelegem cu toţii că nu se poate fără un parteneriat public - privat, mai ales în condiţiile în care s-au restricţionat internările pentru afecţiunile programabile în spitalele Covid sau suport-Covid. Acestora trebuie să le asigurăm accesul în celelalte instituţii sanitare fără să ţinem cont de forma de proprietate a instituţiei sanitare respective”, a declarat șefa CNAS, pe 12 octombrie.
Citește și:
La ce număr de infectări zilnice am putea ajunge de sărbători. Calculele cercetătorului Octavian Jurma
Imaginea epuizării! Cum nu mai sunt locuri nici pe scaune, o asistentă se odihnește într-o cutie