La 13 ani a furat 68.000 de lei ca să le ia fraţilor o casă

Ultima actualizare:

    Băiatul s-a gândit  mai mult la fraţii lui  decât la pedeapsa  care îl aşteaptă
Băiatul s-a gândit mai mult la fraţii lui decât la pedeapsa care îl aşteaptă

Marcu Lingurar este un copil de 13 ani din satul clujean Răscruci, care a furat, în ziua mare, 68.000 de lei dintr-o carmangerie din centrul Clujului. Surprinzător e motivul pentru care copilul a furat: ca să cumpere o casă unde să stea el şi fraţii săi deoarece părinţii urmează să fie închişi.

Băiatul a furat banii săptămâna trecută, după ce a intrat într-un magazin, a profitat de neatenţia vânzătoarei şi a luat toate încasările din casa de marcat.

Băiatul s-a înţeles cu un consătean să-i cumpere casa şi a plătit un avans de 2.000 de lei. Ar fi dat şi restul dacă poliţiştii nu l-ar fi prins când mergea la un notar din Gherla, împreună cu tatăl său, să facă actele.

Casa costa circa 56.000 de lei, spun oamenii legii. Poliţiştii din Bonţida acţionaseră la un pont şi au oprit maşina în care se afla copilul şi tatăl acestuia, de 32 de ani. La audieri, tatăl a mărtuisit că acei bani i-a adus copilul din Cluj şi că au fost furaţi.

Puştiul le-a explicat oamenilor legii că a vrut să cumpere o casă în care să stea el şi fraţii lui. Cu această ocazie, poliţiştii au aflat că pe numele tatălui există un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pe doi ani emis de Judecătoria Gherla. Tatăl a fost dus la închisoare. Paguba nu a fost recuperată.

Autorităţile locale spun că familia Lingurar are experienţă în ale furatului şi că puştiul de 13 ani provine dintr-o familie destrămată, tatăl trăind în concubinaj. „Sunt ştiuţi în comună pentru furturile lor", afirmă primarul din Apahida. Pentru că nu a împlinit încă 14 ani, băiatul nu poate să răspundă penal.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
mana maicii domnului jpg
ploaie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net