La ce ne folose╚Öte adeverin╚Ťa de vaccinare

6 aprilie 2021
centru de vaccinare jpeg
Adeverin╚Ťa de vaccinare este eliberat─â ├«n format fizic, pe h├órtie, ├«n centrele de vaccinare dar poate fi desc─ârcat─â ╚Öi de pe internet

Adeverin╚Ťa de vaccinare este documentul pe care ├«l prime╚Öte orice rom├ón care s-a imunizat anti Covid-19, iar actul este eliberat la centrele de vaccinare. Dovada imuniz─ârii este valabil─â doar ├«n Rom├ónia ╚Öi nu ├«nlocuie╚Öte ÔÇ×Pa╚Öaportul CovidÔÇŁ sau adeverin╚Ťa electronic─â verde, aprobat─â la nivelul Uniunii Europene.

Fiecare persoan─â care se vaccineaz─â prime╚Öte o adeverin╚Ťa doveditoare de vaccinare care cuprinde urm─âtoarele informa╚Ťii: 

  • numele ╚Öi prenumele persoanei vaccinate, 
  • data na╚Öterii, 
  • v├órsta, 
  • jude╚Ťul de domiciliu, 
  • num─âr ╚Öi serie CI, 
  • date despre vaccin: doza 1 (tip vaccin, produs, serie/lot, data expir─ârii), doza 2 (tip vaccin, produs, serie/lot, data expir─ârii), 
  • date despre centrul de vaccinare (nume centru de vaccinare, jude╚Ť, medic coordonator/vaccinator), 
  • semn─âtura electronic─â a Registrului Electronic Na╚Ťional al Vaccin─ârilor.

Dovada vaccin─ârii este pus─â la dispozi╚Ťia persoanei vaccinate fie electronic, fie pe suport de h├órtie pentru a-i permite acesteia s─â ├«╚Öi ╚Ťin─â eviden╚Ťa ├«ntre cele dou─â vizite la centrul de vaccinare (doz─â ini╚Ťial─â ╚Öi rapel) ╚Öi pentru a-i pune la dispozi╚Ťie informa╚Ťiile esen╚Ťiale despre caracteristicile vaccinului administrat, scrie newsweek.ro. Adeverin╚Ťa doveditoare nu este eliberat─â cu scopul de a condi╚Ťiona sau restric╚Ťiona ulterior drepturile persoanelor vaccinate.

image
Adeverin╚Ťa de vaccinare este documentul pe care ├«l prime╚Öte fircare persoan─â imunizat─â ╚Öi are valabilitate doar ├«n Rom├ónia

La ce ne folose╚Öte adeverin╚Ťa de vaccinare

Adeverin╚Ťa de vaccinare ne folose╚Öte ├«n cazul ├«n care dorim s─â c─âl─âtorim ├«n alt─â ┼úar─â care este pe lista galben─â stabilit─â de autorit─â┼úile rom├óne, pentru care se impune m─âsur─â de carantin─â. Dac─â avem documentul, c├ónd ne ├«ntoarcem ├«n Rom├ónia nu mai suntem obliga╚Ťi s─â st─âm ├«n carantin─â. De asemenea, o persoan─â vaccinat─â care s-a aflat ├«n contact direct cu un caz confirmat nu mai este supus─â carantinei. Actul este necesar ╚Öi ├«n situa┼úii ├«n care o persoan─â vaccinat─â cu ambele doze acceseaz─â serviciile medicale pentru alte patologii. ├Än aceast─â situa╚Ťie ╚Öi dac─â nu prezint─â simptome COVID-19 aceasta nu va mai fi obligat─â s─â se testeze anti Covid-19.

Documentul prin care este atestat─â vaccinarea poate fi folosit deocamdat─â doar ├«n Rom├ónia, pentru c─â fiecare ╚Ťar─â impune propriile reglement─âri. 

Ce trebuie s─â ╚Ötii despre ÔÇ×Pa╚Öaportul CovidÔÇŁ

Comisia European─â a propus ├«n luna martie a acestui an introducerea pa╚Öaportului anti Covid-19 pentru a facilita c─âl─âtoriile ├«n interiorul UE. Vor primi un astfel de certificat verde digital persoanele vaccinate, cele care au trecut prin infec╚Ťia cu coronavirus ╚Öi cele care prezint─â un test negativ. Anun┼úul a fost f─âcut ├«ntr-o conferin┼ú─â de pres─â de pre┼čedinta CE, Ursula von der Leyen.

Sistemul de adeverin╚Ťe poate fi introdus, de asemenea, ├«n Islanda, Liechtenstein, Norvegia, precum ╚Öi ├«n Elve╚Ťia. Certificatul verde digital va acoperi trei tipuri de certificate: certificate de vaccinare, certificate de testare (test NAAT / RT-PCR sau test rapid de antigen) ╚Öi certificate pentru persoanele care s-au recuperat dup─â COVID-19. De asemenea, certificatele vor fi disponibile gratuit ╚Öi ├«n limba sau limbile oficiale ale statului membru emitent ╚Öi ├«n englez─â.

Propunerea Comisiei Europene va trebui discutată și aprobată de Parlamentul European și de statele membre, care vor pregăti și implementarea logistică a eliberării și verificării certificatelor.

kate profimedia 0692807495 jpg
Gabi B─âd─âl─âu jpeg
cub jojo admin gif
image
alina puscas png
femeie care numara bani jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
femeie care numara bani jpeg
calendar ortodox 2021 22 mai sfantul mucenic vasilisc png
variola
1 olena zelenska prima doamna a ucrainei jpg sotia lui volodimir zelenski razboi in ucraina copii 6 jpg jpeg
ambulanta
regina elisabeta (2) jpg