La coadă cu pături pentru un loc la creşă

1 august 2012
simeon stalpnicul png

Înscrierea micuţilor la creşă devine în fiecare an o adevărată aventură pentru părinţii din municipiul Sibiu. Locurile puţine raportate la cererea extrem de mare îi aduc pe părinţi în situaţia de a sta de seara în faţa creşei în speranţa că, a doua zi la prima oră, vor reuşi să prindă un loc pe listele de înscriere.

Înarmaţi cu pături, perne, cafea şi foarte multă răbdare, părinţii au făcut cu schimbul, toată noaptea, în faţa ultimelor două creşe de stat care au făcut în acest an înscrieri, cele de pe străzile Gladiolelor şi Treboniu Laurean.

„Am venit din 30, şi facem cu schimbul, păzim creşa, păzim lucrurile să nu ni le fure cineva, a venit fata, după aia am schimbat-o eu, dimineaţa vine ginerele să facă înscrierea. Pentru mine sunt amintiri din epoca de aur, când stăteam la lapte, la carne, acum stăm la creşe", a povestit Gabriel Augustin, în vârstă de 45 de ani, bunicul unui micuţ de 1 an şi 7 luni. Până dimineaţa, timpul a trecut extrem de greu aşa că părinţii care nu au adormit, înveliţi în pături, şi-au căutat ocupaţie.

Cătălin Dragomirescu şi Bogdan Vătăşoiu şi-au omorât timpul uitându-se la filme, pe laptop

simeon stalpnicul png

Cătălin Dragomirescu şi Bogdan Vătăşoiu s-au aşezat pe scaunele aduse de acasă şi s-au uitat la filme, pe laptop.

„Nu este normal, dar nu avem ce face. Soţia este acasă cu fetiţa, care are acum temperatură, şi nu putem să facem nici schimb de tură, în septembrie începe serviciul, dacă ea nu merge la serviciu cu un singur salariu nu putem trăi, avem rată 250 de euro pe lună, creşă particulară nu ne permitem aşa că stăm aici şi ne rugăm să prindem loc", a povestit Cătălin Dragomirescu (27 de ani).

 „Avem pătură, cafea, pernă... Asta este,ne-am pregătit pentru o noapte mai lungă”, spune mămica Elena Gânju

simeon stalpnicul png

Bătaie pe creşele Primăriei

Cele două creşe au fost ultimele din municipiul Sibiu la care s-au făcut înscrieri anul acesta, la celelelate 5 înscrierile fiind făcute în luna iulie. Solicitările au fost duble faţă de numărul de locuri disponibile.

"La creşa numărul 2 sunt disponibile 20 de locuri, pentru acestea fiind depuse până în acest moment 40 de cereri. La creşa nr. 7 sunt disponibile 28 de locuri, pentru acestea fiind depuse până în prezent un număr de 45 de cereri", spune Mirela Gligore, purtător de cuvânt al Primăriei Municipiului Sibiu.

cub bianca dragusanu gabi badalau animat gif
anca turcasiu jpg
BeFunky collage (19) jpg
BeFunky collage (18) jpg
bobonete jpg
bianca dragusanu gabi badalau jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
calendar ortodox 2021 21 mai constantin si elena icoana de mihai coman jpeg
elon musk met gala 2022
virus shutterstock 22366534 0 jpeg
ambulante londra jpeg
1 telefon png png