La munte e iarnă în toată regula! Stratul de zăpadă măsoară 82 de centimetri


    La Vârful Omu, stratul de zăpadă se apropie de un metru foto: www.montaniarzi.ro
La Vârful Omu, stratul de zăpadă se apropie de un metru foto: www.montaniarzi.ro

Iarna s-a instalat la munte de la începutul lui octombrie. Cel mai mare strat de zăpadă din ţară, respectiv 82 de centimetri, se înregistrează duminică la Vârful Omu, în Munţii Bucegi. Potrivit meteorologilor, ninge în mai multe zone montane. Drumarii au împrăştiat deja pe şosele 16 tone de material antiderapant. Vremea va continua să fie rece şi în următoarele zile şi se vor înregistra precipitaţii importante.

Compania Naţională de Adminsitrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat că au intervenit pe Transfăgărăşan (DN 7C), pe Transalpina (DN 67C) şi pe DN 1A (Cheia) cu cinci utilaje şi au răspândit cinci tone de material antiderapant. Cu toate acestea, duminică, se circulă îngreunat pe Transfăgărăşan, între Bâlea Lac şi Bâlea Cascadă. Pe acest sector de drum, deşi carosabilul este curăţat, din cauza viscolului şi a ceţii vizibilitatea este redusă semnificativ.

Reprezentanţii Centrului Meteorologic Regional ”Transilvania Sud” Sibiu au anunţat, duminică dimineaţă, că cel mai mare strat de zăpadă din ţară, respectiv 82 de centimetri, se înregistrează la Vârful Omu, în Munţii Bucegi. În zonă ninge în continuare şi este ceaţă, iar umiditatea este de 95 la sută. Termometrele arătau, la ora 9.00, minus 6,4 grade Celsius, iar meteorologii anunţă că va ninge în continuare.

De asemenea, s-a aşternut strat de zăpadă şi în Covasna, la Vârful Lăcăuţi. La ora 9.00, când s-au făcut ultimele măsurători, stratul de zăpadă avea 29 de centimetri.

La Bâlea Lac, în Munţii Făgăraş, stratul de zăpadă măsoară 24 de centimetri. Ninge în continuare, este ceaţă, iar mercurul termometrelor a coborât până la minus 3,9 grade Celsius.

În Munţii Cindrel, la Păltiniş, cea mai înaltă staţiune montană din România, sunt doar petice de zăpadă şi s-au înregistrat pe timpul zile temperaturi pozitive, de plus 1,2 grade Celsius.

Poliţiştii îi sfătuiesc pe şoferi să adapteze viteza condiţiilor meteo şi să respecte semnalizările rutiere şi restricţiile instituite temporar. De asemenea, se recomandă echiparea maşinilor pentru circulaţia în condiţii de iarnă în cazul în care tranzitează zonele montane afectate de ninsori în această perioadă.

cub horoscop 1 gif
cub gazi demirel png
Carmen Bruma face sport
cub oana roman png
înșelat jpg
cub dinu maxer fiul png
bogdan ioan la vocea  jpg
sergiu nicolaescu 2011 JPG
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 9 februarie sfantul mucenic nichifor jpeg
frontB jpg
1 dragobete jpg jpeg
baza fotoliu (captura video) jpg
Moscheea din Malatya jpg
FotoJet (2) jpg