La taclale cu Moş Crăciun

simeon stalpnicul png
Reporterii Click! i-au spus Moşului ce-şi doresc de Crăciun

”Hyva Jaulua” sau ”Crăciun Fericit”. Sunt cuvintele adevăratului Moş Crăciun, venit de la casa lui din Laponia şi descoperit de reporterii Click! în timp ce mergea cu sania lui fermecată pe la margine de Bucureşti pentru a vedea locurile unde o să livreze cadouri.

Sunt întâlniri pe care le visezi când eşti copil, altele pe care le vrei ca adolescent şi câteva pentru care jinduieşti ca adult. Pe el însă vrea să îl cunoască toată lumea: pe adevăratul Moş Crăciun. Cum ar fi Sărbătorile dacă el nu ar fi? Noi am vorbit cu el la margine de Bucureşti, pe Şos. Pipera nr. 59, într-un loc numit ”Regatul lui Moş Crăciun” şi vă spunem cine este. Nu este nici gras, nici slab, un om fără vârstă, cu o voce duioasă, vorbind într-un grai pe care nu l-am mai auzit, dar pe care, surprinzător, l-am înţeles.

simeon stalpnicul png
Moşul a dat un autograf pentru copilaşii din România

Are casa în Laponia, într-un loc numit Korvatunturi, la 200 km de Cercul Polar. „Acolo de unde vin sunt acum -20 de grade Celsius şi peste un metru de zăpadă”, ne-a povestit Moş Crăciun. Are un atelier magic, unde împreună cu spiriduşii, se ocupă de ambalarea cadourilor despre care copiii au scris în milioanele de răvaşe trimise pe adresa sa şi care ajung la el pe cele mai ciudate căi. Ne-am uitat cu atenţie la urechile moşului, pentru a descoperi secretul prin care îi aude pe copiii din toată lumea şi astfel ştie când sunt cuminţi. Nu am descoperit nimic. Nu am aflat nici cum de intră pe furiş, după ce copilaşii au adormit. Vine mereu, negreşit, pe fereastră, pe uşă sau pe horn şi lasă darurile lângă bradul împodobit. Am aflat totuşi un secret: Moşului îi plac biscuiţii cu lapte. “Copiii, aşteptaţi-mă cu o gustare - un pahar cu lapte şi biscuiţi puşi lângă pomul de Crăciun! Moşul are o noapte grea şi trebuie să-şi recapete forţele”, ne-a explicat “bătrânelul”. Un singur lucru a ţinut secret: cum ajunge în aceeaşi noapte la toţi copiii? „Acesta este secretul meu!”

Click! Spune

Până pe 21 decembrie, orice copil poate veni pe Şos. Pipera nr. 69 în ”Regatul lui Moş Crăciun”, la Divertiland, şi poate discuta cu celebrul personaj, fără de care Sărbătorile de iarnă nu ar mai fi reale. Program zilnic, între orele 10.00 şi 21.00, acces - 25 de lei.

2 simona halep a facut vaccinul pfizer impotriva coronavirusului jpg jpeg
kate middleton 1 profimedia 0706166194 jpg
Adelina Pestriţu
Regina Elisabeta, Regele Charles si Camilla Parker Bowles Foto Gettyimages (1) jpg
FotoJet jpg
Mihai Șora Sursă: Profimedia
Tora Vasilescu
image png
Medicul psihiatru Gabriel Diaconu FOTO Facebook
Nord Stream 2 FOTO Shutterstock
image
image
image
image
Ceapa 1 jpg
Delia Lugojan, Robert şi Matei jpg
Mariana Mamonova   pe front jpg
calendar ortodox 2021 28 septembrie sfantul cuvios hariton marturisitorul png
whatsapp 1212017 1920 jpg
FotoJet jpg