La unii secetă, la alţii grindină

Ultima actualizare:

Oamenii sunt disperaţi, deoarece au investit bani mulţi în culturi şi, acum, le văd cum se prăpădesc. În judeţul Mehedinţi, de pildă, n-a mai plouat de o lună, astfel că o mare parte din culturile de toamnă, dar şi cele de primăvară sunt afectate. „Chiar dacă vor mai veni ploi cred că 50% din producţia de anul acesta este afectată. Anul trecut am pierdut 13 miliarde de lei vechi, anul acesta pierderile vor fi duble", a declarat preşedintele Asociaţiei Producătorilor Agricoli Mehedinţi, Cornel Stroescu.

În Moldova, oamenii se confruntă cu alte fenomene extreme. Marţi seară, o rupere de nori a distrus zeci de hectare de culturi agricole. Grindina, vântul puternic şi ploaia torenţială au pus totul la pământ. Cele mai afectate sunt localităţile din nordul judeţului Iaşi. "Nu mai avem o frunză pe copaci, totul a fost distrus", a declarat, pentru bzi.ro, Constantin Grigoras, primarul comunei Coarnele Caprei.

Meteorologii au emis o avertizare de vreme severă valabilă până mâine dimineaţă, la ora 9.00. Astfel, la munte, în sud-vestul, centrul şi nord-estul ţării vor fi ploi torenţiale, căderi de grindină, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net