Le chema la spovedanie să le mângâie pe sâni

image
Preotul este acuzat că le punea enoriaşelor întrebări prea intime

Scandal, duminică dimineaţă, în faţa bisericii dintr-o comună din Iaşi. Un preot este acuzat de mai multe minore din sat că le pipăia, în zonele intime, când veneau la biserică să se spovedească sau să primească binecuvântare pentru şcoală. Revoltaţi, părinţii au cerut schimbarea preotului.

Enoriaşii din comuna Scobinţi au observat că, de câteva săptămâni, adolescentele de 14 şi 15 ani refuză să mai meargă la biserică. Luate la întrebări, fetele au povestit părinţilor că trec printr-un coşmar de câte ori merg la spovedanie.

Adolescentele susţin că sunt mângâiate pe sâni şi pe fund de către preotul parohiei, Doru Cozma (45 de ani). Mai mult, tinerele sunt întrebate cum preferă să facă sex şi sunt puse să-i arate că nu mai sunt virgine.

image
Sătenii s-au strâns furioşi în faţa bisericii, însă preotul nu a venit

Fetele spun că le-a fost teamă să-l reclame pentru că au fost ameninţate de preot că dacă vor spune cuiva nu vor mai intra la liceul din Hîrlău. Revoltaţi, părinţii s-au adunat duminică în faţa bisericii să-i ceară socoteală preotului. Oamenii spun că fiicele lor sunt traumatizate şi că au nevoie de consiliere psihologică. Cei aproape o sută de credincioşi furioşi l-au aşteptat însă, în zadar.

În locul lui Doru Cozma a venit alt preot să ţină liturghia pentru că acesta a dat bir cu fugiţii: a plecat în concediu. Ierarhii bisericii sunt uluiţi de cele auzite, mai ales că parohul era cunoscut ca fiind un preot cu har. Însă mama uneia dintre adolescente susţine că omul chiar şi-a recunoscut faptele. “A venit la noi acasă, şi-a cerut scuze şi ne-a cerut să nu facem scandal”, a spus Niculina Parascheva Ilaş, pentru bzi.ro.Protopopul din Hîrlău a spus că se vor lua măsuri, dacă se adeveresc cele povestite. Până la clarificarea situaţiei, o parte dintre enoriaşi refuză să mai intre în biserică. Nu şi-au pierdut credinţa în Dumnezeu, însă cer insistent ca la parohia lor să fie adus un alt preot.

image png
sarah anamaria prodan jpg
giselle si tom brady
cub anamaria prodan png
Soldati rusi in regiunea Herson FOTO Profimedia
Prințul Harry și Meghan Markle png
traian basescu 0 jpeg
BeFunky collage (28) jpg
Drulă Bode captură
Kelemen Hunor FOTO gov.ro
image
image
image
image
police gb15dc8736 1920 jpg
Muzeul Vaticanului jpg
Lebăda a fost salvată în cele din urmă jpg
Saptamana Modei de la Paris jpg
Soldati rusi in regiunea Herson FOTO Profimedia
cub razboi ucraina 1 mic gif