Lecţie de viaţă! Nu au mâini şi picioare, dar livrează mâncare. Imaginile emoţionante care au cucerit internetul

Ultima actualizare:
Tânărul care livrează mâncare prin Uber Eats nu are un picior
Tânărul care livrează mâncare prin Uber Eats nu are un picior

Imagini emoţionante cu un tânăr fără mâini şi un altul fără un picior care livrează mâncare corporatiştilor au impresionat o ţară întreagă. Cei doi au rămas cu handicap de mici dar nici prin cap nu le trece să stea degeaba şi să-şi plângă de milă. În loc să stea să aştepte milă de la stat ori să cerşească la colţ de stradă, ei muncesc şi îşi câştigă traiul zilnic muncind.

Un tânăr angajat la firma Glovo ne dă o lecţie dureroasă de viaţă. Nu are mâini dar livrează mâncare. Şi nu oricum, ci pe bicicletă. Fotografii cu el în timp ce îşi pregătea comanda au fost publicate pe site-urile de socializare şi au devenit virale.

Cine este băiatul fără mâini de la Glovo care livrează mâncare

Tânărul se numeşte Florin şi are 32 de ani, potrivit playtech.ro.  are o poveste sfâșietoare de viață.

Un accident cumplit suferit la vârsta de 12 ani l-a lăsat fără mâini.  S-a curentat, iar arsurile de pe mâini au fost atât de grave, încât medicii nu au reuşit să i le salveze. Mai mult timp, Florin a lucrat la magazinul de suveniruri al Clubului Dinamo, apoi a făcut curat în vestiare. Este unul dintre „copiii de suflet” ai fostului preşedinte executiv al Clubului din Ştefan cel Mare, fiind foarte apreciat de acesta. Acum Florin este membru activ al peluzei, dar nu mai lucrează în cadrul clubului sportiv. S-a angajat la Glovo unde munceşte cu determinare pentru a-şi câştiga traiul.

Florin este unul dintre tinerii care nu se lasă doborâţi de handicapul lor
Florin este unul dintre tinerii care nu se lasă doborâţi de handicapul lor

Mihai Bendeac, în lacrimi, după ce a văzut imaginile cu Florin

 Actorul Mihai Bendeac a fost cel care a adus chipul tânărului în vizorul tuturor, după ce a postat pe contul său de Facebook  imagini cu Florin aflat la locul de muncă.

 „Ajutoare sociale ziceți? Ia uitați-vă aici. Vreau să distribuim asta până ajunge la băiatul din imagine. Vreau să-l felicităm cu toții și eventual să ne anunțe când și cum muncește, ca să comandam și noi. Mi-ar plăcea o discuție cu el!”, a scris actorul în dreptul imaginilor emoționante cu tânărul.

Povestea cutremurătoare a tânărului fără un picior de UBER Eats

O altă imagine cu un tânăr fără un picior de la UBER Eats care livrează mâncare pentru a-şi întreţine familia, a făcut, anul trecut, înconjurul internetului. Tânărul nu este român dar povestea lui a emoţionat o lume întreagă.


    Tânărul care livrează mâncare prin Uber Eats nu are un piciorfoto: captura Facebook
Tânărul care livrează mâncare prin Uber Eats nu are un piciorfoto: captura Facebook

Se numeşte Carlos Andre şi locuieşte în Brazilia şi are îăn jur de 20 de ani. LA vârsta de 5 ani şi-a pierdut piciorul stâng din cauza cancerului osos de care suferă, potrivit novoextra.com.br.

Carlos André a povestit într-un interviu acordat unei publicaţii din Brazilia  că face acest lucru pentru un venit suplimentar, iar unul dintre motivele care l-au determinat să pornească în aplicația de livrare a fost plăcerea sa de a merge pe bicicletă și sportul, în general. Livrările prin aplicație se fac cu bicicleta.

Tânărul este un jucător profesionist de baschet cu scaune cu rotile și este des întâlnit în circuite regionale, precum Caixa Economica Federal.

Dupa postarea imaginilor cu Carlos pe reţelele de socializare, internauţii s-au mobilizat şi au donat bani pentru a-i achiziţiona o maşina! Obiectivul a fost atins în mai puţin de 24 de ore.

Peste 800.000 de persoane cu handicap, în România

Potrivit unui raport al Autorității Naționale pentru Persoanele cu Dizabilități (ANPD), citat de euractiv.ro, la finalul primului semestru al anului trecut, numărul total de persoane cu dizabilități era de 833.131.  Dintre acestea, 97,88% (815.463 persoane) se aflau în îngrijirea familiilor și/sau trăiau independent (neinstituționalizate) și 2,12% (17.668 persoane) în instituțiile publice rezidențiale de asistență socială pentru persoanele adulte cu dizabilități (instituționalizate).

La 30 iunie 2019, rata persoanelor cu dizabilități raportată la populația României era de 3,76%. Regiunea Sud-Vest Oltenia înregistra cea mai mare rată, respectiv 4,81%, urmată de Sud-Muntenia, cu 4,29% și de Nord-Vest, cu 4,15%.

Cel mai mare număr de persoane cu dizabilități se înregistra în municipiul București (69.058 persoane), urmat de județul Prahova (37.583 persoane), iar cel mai mic număr se înregistra în județul Covasna (6.160 persoane).

Firmele, obligate să angajeze persoane cu handicap

Anumite firme sunt obligate să angajeze un număr de persoane cu handicap, stabilit în funcție de numărul efectiv de angajați din firmă. Dacă nu fac asta, de la 1 septembrie, aceștia vor avea de plătit de două ori mai mulți bani la stat.

Autoritățile și instituțiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care au cel puțin 50 de angajați, au obligația de a angaja persoane cu handicap într-un procent de cel puțin 4% din numărul total de angajați, potrivit Legii nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap. 

Citeşte şi: 

Iată ce drepturi au persoanele cu handicap!

Persoanele cu grad de handicap grav sau accentuat vor primi spor de 15% la salariu

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Maria Alexandra fiica Alina și Nicolae ai României foto Facebook5 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Bazilica Sfântul Petru (© Pixabay)
building 7935883 1280 jpg
ceaiuri pentru fiere din plante medicinale jpeg
creanga si eminescu jpg
bancomat jpeg
dubrovnik croatia summer time 3499458 1280 jpg
banner bojdeuca lui creangă jpg
grigore alexandrescu poet jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net