Legea care interzice barurile în clădiri cu bulină roşie, promulgată

Ultima actualizare:
Klaus Iohannis a promulgat legea pe 17 noiembrie
Klaus Iohannis a promulgat legea pe 17 noiembrie

Klaus Iohannis a promulgat legea care interzice orice activităţi în clădiri cu risc seismic. Astfel, barurile, băncile, magazinele, primăriilor şi orice astfel de instituţii care îşi au sediul în clădiri cu bulină roşie trebuie să se mute.

Legea pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 20/1994 privind măsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente a fost votată pe 26 octombrie şi va intra în vigoare în scrut timp, după publicarea în Monitorul Oficial, conform hotnews.ro.Afectate de lege sunt toate spaţiile publice cu altă destinaţie decât cea de locuinţă. Cei care nu respectă legea vor primi o amendă între 50.000 şi 70.000 de lei şi nu vor mai avea autorizaţie de funcţionare.

În Centrul Capitalei, sunt zeci de astfel de cazuri. Cluburile barurile, restaurantele, cinematografele şi teatrele din Centrul Vechi, care funcţioneaza în clădirile încadrate în clasa 1 de risc seismic prezintă pericol public. 

Iată ce prevede exact legea propulgată de Klaus Iohannis


    Klaus Iohannis a promulgat legea pe 17 noiembrieFoto: Eduard Enea
Klaus Iohannis a promulgat legea pe 17 noiembrieFoto: Eduard Enea

"Se interzic organizarea şi desfăşurarea de activităţi permanente şi/sau temporare în spaţiile prevăzute la art. 2 alin. (5) lit. a) şi altele asemenea (Spaţii publice cu altă destinaţie decât cea de locuinţă - spaţiile realizate în scopul desfăşurării de activităţi care implică aglomerări de persoane, precum: săli de spectacol, de expoziţii, de lectură, spaţii pentru comerţ, structuri turistice de cazare şi alimentaţie publică şi prestări de servicii, asistenţă socială şi medicală, administraţie publică şi altele asemenea, indiferent dacă aceste spaţii sunt rezultatul concepţiei iniţiale a construcţiei ori, după caz, al unor amenajări ulterioare), care implică aglomerări de persoane, până la finalizarea lucrărilor de intervenţie realizate în scopul creşterii nivelului de siguranţă la acţiuni seismice a construcţiei existente. Nerespectarea acestei prevederi se sancţionează cu amendă de la 50.000 lei la 70.000 lei, împreună cu măsura interzicerii emiterii autorizaţiilor de funcţionare pentru spaţiul în cauză de către autoritatea administraţiei publice locale competente", spunea legea. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net