Legea salarizării a fost adoptată

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, 7 iunie, în calitate de for decizional, proiectul de Lege a salarizării, cu 188 de voturi ”pentru”, 28 de voturi ”împotrivă” şi 47 de abţineri.

Legea salarizării a fost votată, dar bugetarii sunt nemulțumiți de forma finală și amenință cu proteste.

Ministrul muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat, miercuri (7 iunie), în plenul Camerei Deputaţilor, că salariile cele mai mari din sectorul public scad întrucât disproporţia dintre acestea şi cele de la baza piramidei salarizării în sectorul public nu putea fi corectată nici măcar etapizat, până în anul 2022. Demnitarul a menționat că vor fi mai mici salariile președintelui țării, parlamentarilor și miniștrilor.

”Legea este în conformitate cu programul de guvernare aprobat de Parlamentul României şi prevede o creştere etapizată a salariilor bugetarilor cu 56%, pe o anvelopă bugetară de 32 de miliarde de lei până în 2020 şi de 43 de miliarde de lei până în 2022. La baza piramidei salariale, creşterile sunt de peste 100%, ajungând şi la 300%, cum este cazul în Apărare, dar scad în vârf, acolo unde unele salarii erau atât de mari încât disproporţia nu putea fi corectată nici măcar la nivelul anului 2022”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu, citată de news.ro.

Ea a contrazis afirmaţiile făcute în plen de către Opoziţie care a criticat creşterile salariale pentru demnitari, ministrul aspunând că, în realitate, salariile unora dintre demnitari vor fi reduse.

”Vreau să vă spun că cei aflaţi în vârful piramidei , de exemplu miniştrii, preşedintele României, conducerea Camerei Deputaţilor şi Senatului scad”, a spus ministrul muncii, citată de news.ro.

Camera Deputaţilor a votat pe articole proiectul Legii salarizării, votul final urmând să se dea tot miercuri, 7 iunie.

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net