Liber pentru infractori! Camera Deputaţilor a adoptat modificările la Codul Penal

Ultima actualizare:

    Codul Penal a fost a trecut la ”mustață” în Parlament
Codul Penal a fost a trecut la ”mustață” în Parlament

Proiectul de modificare a Codului Penal a fost adoptat, astăzi, 4 iulie, de plenul Camerei Deputaţilor, în calitate de for decizional.

Legea a fost adoptată cu 167 de voturi ”pentru” cu, 97 de voturi ”împotrivă” şi 19 abţineri, în condiţiile în care erau necesare minimum 165 de voturi favorabile.

Nu au fost suficiente voturile parlamentarilor PSD, 8 dintre ei nedorind să participe, UDMR s-a abținut de la vot și a fost nevoie să fie atrași deputați din Opoziție, și mai ales de la minorități, care au dat nouă voturi. Dar chiar și așa, legea a trecut la limită. Un deputat PMP a votat pentru adoptarea Codului Penal, iar liderul partidului a anunţat imediat că acesta va fi exclus din formaţiune.“Vreau să anunţ oficial, aici, în plenul Parlamentului, că un coleg de-al nostru care a votat pentru Codul penal propus de PSD-ALDE este exclus din partidul nostru – domnul Mocanu (Adrian – n.r.)”, a spus Eugen Tomac.

“Adevăratul program de guvernare al PSD, acesta a fost- Codul Penal. Legea care scapă basma curată liderii supremi ai partidului de guvernare şi un set de acoliţi. Este un atac direct la statul de drept ”, a spus Raluca Turcan de la tribună după vot.

”De astăzi, România nu mai este stat de drept, este stat de Dragnea. Astăzi, dvs. aţi votat ca un om care a furat banii copiilor sărmani şi i-a dat partidului să fie premiat. Dvs. aţi considerat că nu e infracţiune, ci este o faptă pe care v-o asumaţi şi cu care vă mândriţi. De astăzi, infractorii vor putea să păstreze acasă armele chiar şi după expirarea permisului. Dar vine şi o zi de mâine, doamnelor şi domnilor care aţi votat acest Cod penal al ruşinii, această lege pentru fărădelege. eu am încrederea că acest Cod penal nu va intra în vigoare. Mai avem încă pârghii pe care le vom folosi în zilele următoare - CCR, preşedintele, chiar tribunalul. Vom strânge semnături pentru fără penali, vom continua această luptă şi până la urmă România va câştiga, pentru că România este mai mult decât o gaşcă de penali. Vom câştiga, pentru că suntem de partea corectă a istoriei”, a adăugat liderul USR Dan Barna.

Totodată, Opoziția a  anunțat că va ataca legea la Curtea Constituțională, dar ca să intre în vigoare este nevoie ca președintele statului Klaus Iohannis să o promulge.

Printre altele, abuzul în serviciu a fost redefinit în Codul Penal, astfel că Liviu Dragnea va scăpa de condamnarea la închisoare cu executare de 3 ani și șase luni, dată de Tribunalul București. DNA a anunțat că sute de dosare vor fi închise și mulți infractori vor scăpa de rigorile legii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net