Liceenii bucureșteni, obligați să cheme în ajutor Ambulanța Puls

Ultima actualizare:

Inspectoratul Școlar București a demarat o anchetă la Liceul Teoretic „Nichita Stănescu”, după ce instituția a fost sesizată că elevilor le-a fost interzis să sune la 112 în caz de urgență. Într-un afiș postat la intrare, elevii sunt sfătuiți să apeleze la serviciile unei Ambulanțe Puls.

O salvare aparținând aceleiași firme private de servicii medicale a fost incapabilă să-i ofere primul ajutor fotbalistului camerunez Patrick Ekeng, de la Dinamo, decedat pe teren la 6 mai. „Inspectoratul Școlar al Municipiului București va efectua o cercetare privind acest aspect. Luni, Inspectoratul va analiza la sediul liceului cauzele care au generat acest eveniment”, au precizat reprezentanții instituției. Imediat ce scandalul a luat proporții, reprezentanții liceului au îndepărtat anunțul de la intrare. Din informațiile obținute de Click!, instituția de învățământ nu are un contract cu SC Puls Medica SRL, operatorul privat de servicii medicale. Liceul a avut în 2012 un contract pentru pază, monitorizare și servicii medicale semnat cu o altă firmă privată, căreia i-a plătit 150.511lei pe an.

image
image
image
image
image
image
Întâlnirea secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, cu președintele României, Klaus Iohannis, la Cotroceni. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
topor shutterstock1 jpg
index jpg
femeie zambet buchet trandafiri roz (2) jpg
rosii tomate istock jpg
carnaval nisa epa efe jpg
Madalin Costin jpg
proces vlad pascu judecatoare jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net