Lista miniștrilor din Guvernul Cioloș, în cazul unui guvern minoritar. Nume vehiculate

Ultima actualizare:

  Guvernul Cioloș va fi unul monocolor, minoritar
Guvernul Cioloș va fi unul monocolor, minoritar

Dacian Cioloș se va prezenta în Parlamentul României, la începutul săptămânii viitoare, pentru a prezenta un Guvern monocolor, minoritar, format doar din miniștri USR. Iată cu ce listă ar pute veni!

 • Întâlnirea care ar fi trebuit să aibă loc vineri, la ora 14.0,0 dintre Dacian Cioloș și liderii PNL, UDMR și cei ai minorităților s-a anulat. Motivul îl reprezintă decizia PNL de a nu-l susține pe Cioloș în funcția de premier al României. Prin urmare, runda a doua de negocieri nu și-a mai avut rostul. 

Iată care ar putea fi lista cu care șeful USR ar putea merge în Parlament pentru obținerea votului de încredere:

 • vicepremier: Dan Barna

ministrul Finanțelor: Anca Dragu / Claudiu Năsui

 • ministrul Educației: Ștefan Pălărie
 • ministrul Sănătății: Ioana Mihăilă (sub semnul întrebării)
 • ministrul Internelor: Dragoș Tudorache
 • ministrul Dezvoltării: Ionuț Moșteanu

ministrul Transporturilor: Cătălin Drulă

 • ministrul Fondurilor Europene: Cristian Ghinea
 • ministrul Muncii: Oana Țoiu / Dragoș Pîslaru
 • ministrul Economiei: Cristina Prună
 • ministrul Justiției: Stelian Ion / Raluca Prună
 • ministrul Culturii: Iulian Bulai / Marius Manole
 • ministrul Agriculturii: George Cățean
 • ministrul Mediului: Octavian Berceanu

minstrul Tineretului: Tudor Pop

 • ministrul Apărării: Nicu Fălcoi
 • ministrul Digitalizării: Radu Panait/ Cosette Chichirău


  Dacian Cioloș spune că nu a definitivat lista cu miniștri guvernului minoritar
Dacian Cioloș spune că nu a definitivat lista cu miniștri guvernului minoritar

Cioloș: Nu avem o astfel de listă

Premierul desemnat, Dacian Cioloș, a dezmințit că ar exista în acest moment o listă de miniștri pentru un eventual cabinet monocolor USR. El a spus, la TVR1, că la sfârșitul săptămânii, partidul pe care îl conduce va lua o decizie, după ce se vor pronunța și PNL și UDMR. 

Întrebat despre apariția unei liste de miniștri a unui eventual guvern monocolor USR, pe internet, Dacian Cioloș a răspuns:

„Doar una? Eu am văzut vreo patru sau cinci. Fiecare se amuză să facă câte o listă și să o scrie de mână ca să pară cât mai originală. Nu există acum o listă de miniștri.

Am convenit cu colegii din Biroul Național USR să ne gândim la astfel de nume. Evident că pentru unele portofolii sunt, probabil, pentru multă lume, nume evidente. Avem colegi care au fost miniștri și în 2016, care au fost miniștri și acum câteva luni, care au o activitate foarte dinamică și vizibilă și eficientă în Parlament. Avem oameni și avem de unde alege.

Vom avea o discuție în momentul în care ne va fi clară situația dacă vom construi un guvern de coaliție cu partenerii de la PNL și UDMR dacă își vor dori și ei acest lucru sau dacă vom merge singuri și, cum am spus, ne pregătim pentru aceste variante și la sfârșitul acestei săptămâni vom lua o decizie într-o direcție sau alta în funcție de ce se va întâmpla și mâine”, a spus Dacian Cioloș la TVR1.


  Ionuț Moșteanu a declarat că USR va veni cu un Guvern monocolorSursa foto: Facebook
Ionuț Moșteanu a declarat că USR va veni cu un Guvern monocolorSursa foto: Facebook

Moșteanu: Decizia finală va fi luată duminică

Deputatul USR Ionuţ Moşteanu a declarat, joi, la Parlament, că în cazul în care încercarea de refacere a coaliţiei de dreapta va eşua, USR este pregătit să vină în faţa Parlamentului cu o propunere de Cabinet şi un program de guvernare, care vor fi decise în Comitetul Politic al USR de duminică. El nu a exclus ca din Cabinet să facă parte şi tehnocraţi, şi nici foştii miniştri USR din Cabinetul Cîţu.

”Am explorat toate scenariile, am decis următoarele: Am convocat ca Birou Naţional Comitetul Politic, duminică după-amiaza, care este forul care decide intrarea la guvernare, aprobă programul şi lista de miniştri. Prioritatea premierului desemnat, Dacian Cioloş, este refacerea coaliţiei de guvernare, alături de PNL şi UDMR şi cu sprijinul minorităţilor, însă în cazul în care negocierile eşuează, trebuie să mergem înainte, pentru că România trebuie guvernată”, a spus purtătorul de cuvânt al USR, deputatul Ionuţ Moşteanu.

El a arătat că premierul desemnat este pregătit să vină cu un Guvern în faţa Parlamentului. ”Dacă aceste negocieri vor eşua, vom veni în faţa Parlamentului cu un Guvern, la începutul săptămânii viitoare. Fac apel la responsabilitate din partea tuturor partidelor, ţara trece printr-o perioadă dificilă. Ne-am asumat acest rol, am propus un premier, preşedintele l-a desemnat pe Dacian Cioloş şi mergem înainte”, a afirmat deputatul USR.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Hotel Ambasador Bucuresti FOTO Shutterstock
image
image
image
image
image
image
Hotel Ambasador Bucuresti FOTO Shutterstock
autostrada romania ucraina jpg
pensie jpg
labirintul logo jpeg
image png
coji de cartof in ghiveci colaj pexels,pixabay jpg
crima moldova jpg
intersectie aglomerata bucuresti jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net