Litoralul, mai scump ca anul trecut. Ce preţuri sunt la mare de 1 Mai

Hotelierii de pe Litoralul românesc aşteaptă cu sufletul la gură acest weekend. Se aşteaptă ca aproximativ 30.000 de turişti să aleagă Marea Neagră ca destinaţie pentru petrecerea zilei de 1 Mai.  

De 1 Mai, tinerii  sunt principalii clienți  ai hotelierilor de pe litoral. Foto: Mediafax
De 1 Mai, tinerii sunt principalii clienți ai hotelierilor de pe litoral. Foto: Mediafax

Cu câteva zile înaintea începerii sezonului, reprezentanţii Federaţiei Patronale din Turismul Românesc (FPTR) spun că rezervările sunt sub cele din 2021 din cauze multiple: ziua de 1 Mai este într-o duminică, astfel că vorbim despre un weekend obişnuit nu o minivacanţă, vremea nu este foarte călduroasă, preţurile au crescut şi a izbucnit războiul.

Cu toate acestea, Dragoş Răducan, preşedintele FPTR, a declarat pentru adevarul.ro: „Categoria de turişti care merge pe litoral de 1 Mai este o categorie mai puţin dependentă de factorii economici, financiari, sociali, şi geopolitici. Sunt tineri care merg la distracţie, care sunt mult mai încrezători în viaţă şi mult mai optimişti decât categoria de turişti care merge vara – familiştii care sunt grijulii şi atenţi cu familiile lor. Pe tineri îi interesează să fie spectacole, să fie deschise locaţiile şi să fie cald".

Conform acestuia, de 1 Mai nu sunt hoteluri pe litoral ocupate în proporţie de 100%. Doar unele locaţii au gradul de ocupare de 80-90% deoarece sunt situate în apropierea cluburilor sau locurilor unde sunt anunţate evenimente.  

„Tarifele nu au crescut cu mai mult de 10-15% faţă de anul trecut, în general, deoarece pachetele au fost lansate în 2021, când nu se aşteptau la o asemenea creştere a utilităţilor, a preţurilor la alimente, la apariţia războiului. Şocul scumpirilor va fi preluat în acest an din profiturile hotelierilor care şi aşa sunt subţiate de pandemie. Ce nu a făcut pandemia va face economia”, spune Dragoş Răducan. 

DJ Michael Bibi  e invitat pe Litoral
DJ Michael Bibi e invitat pe Litoral

Astfel, în Mamaia, o noapte de cazare pleacă de la 230 de lei pe noapte (camera dublă) şi poate ajunge la 225 de euro în funcţie de hotel şi facilităţi. De exemplu, Hotelul Vega Mamaia închiriază cu 225 de euro camera dublă pe noapte, Hotelul Sulina cu 1.365 de lei/sejur de trei nopţi, Hotelul Nyota cu 1.225 de lei/noapte, Hotelul Alcor cu 544 de lei/noapte, Hotelul Sara Botique cu 230 de lei, iar Hotelul Tomis cu 32o de lei. 

În Costineşti, preţurile la cazare variază de la 160 de lei/noapte la pensiuni şi pot ajunge până la 574 de lei pe noapte  (Hotelul Regal).

În Vama Veche, o noapte de cazare a ajuns să coste la hotel 300 de lei sau chiar 400 de lei, iar tarife mai mici se pot găsi la pensiuni sau persoane particulare. 

Delia și Smiley  vor cânta la Mamaia. Foto: Arhivă personală
Delia și Smiley vor cânta la Mamaia. Foto: Arhivă personală

Concertele pun stăpânire pe litoral 

Festivalul de muzică electronică Sunwaves (28 aprilie-4 mai) se va desfăşura în Mamaia Nord pe patru scene amenajate pe plajă. Publicul îi va putea vedea şi asculta pe Michael Bibi, care va veni în premieră în România, Loco Dice, Paco Osuna, trioul Arpiar, Marco Coroloa şi mulţi alţii. 

Cel mai mare Rock Fest de pe litoral va fi la Costineşti, în perioada 29 aprilie - 1 mai. „May, Be Rock Fest" se va desfăşura la White Horse Costineşti. 

Cluburile din Mamaia şi Mamaia Nord au organizat petreceri în fiecare seară din acest weekend, cu invitaţi speciali precum Smiley, Delia, Loredana şi Damian & Brothers, iar pe plaja Neversea sunt programate petreceri de zi la care sunt invitaţi Pascal Junior, Adrian Şaguna, Andrew Maze şi Arias.  

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net