Localitatea din România unde oamenii nu mai pot respira! Revoltă în rândul localnicilor: „Noi murim aici”

Ultima actualizare:

Autorităţile vor să construiască încă un depozit, deşi la marginea localităţii este groapa de gunoi Vidra, unde ajung toate deşeurile din Bucureşti şi din judeţul Ilfov, iar pentru localnici aceasta este picătura care le-a umplut paharul, deoarece de peste 20 de ani aceștia îndură mirosurile groaznice de la groapa de gunoi.

Planurile de a construi un depozit de deșeuri i-au revoltat pe localnici / Foto: Antena3.ro
Planurile de a construi un depozit de deșeuri i-au revoltat pe localnici / Foto: Antena3.ro

Oamenii sunt disperaţi după ce au aflat că autorităţile vor să construiască încă un depozit de deșeuri la marginea Capitalei. De peste 20 de ani, localnicii din Vidra, Berceni şi Jilava îndură mirosurile groaznice de la groapa de gunoi, care se simt uneori până în Capitală, însă, reprezentanții Consiliului Județean spun că nu sunt motive de îngrijorare, pentru că înainte de toate vor avea loc consultări şi dezbateri.

Planurile i-au revoltat pe localnici

De asemenea, groapa de gunoi Vidra fiind singura rămasă deschisă în zona București - Ilfov, autorităţile locale consideră că, construirea unui nou depozit de deșeuri pe un teren cu o suprafaţă de 24 de hectare, chiar în apropierea actualei gropi de gunoi, este alegerea corectă, însă planurile acestora au iscat revolte din partea localnicilor.

„Nu se poate respira şi ne-a găsit pe noi, cei mai fraieri din tot județul. Ce condiții îmi oferă statul”, „Acolo stau, de aici și până acolo sunt 700 de metri. Mai ales așa când plouă şi o spală, e un miros groaznic. De 20 de ani de când mirosim şi a ajuns şi la apa freatică”, „Nu e bine deloc. A afectat apa”, „Noi murim aici, să ştiţi. Vara este imposibil să trăiești. Oamenii nu sunt de acord. Nu au mai semnat. Sora mea vrea să se mute, e mult tineret care a plecat”, au declarat câțive localnici, potrivit Antena3.ro.

Totodată, aceștia acuză că nu au nici locuri de muncă din cauza gropii de gunoi și zonei de protecție sanitară impusă de lege, astfel, nu pot fi construite acolo hale, depozite sau firme, deci nici oportunități pentru locuri de muncă, și, în ciuda faptului că s-au făcut deja sesizări, acestea nu au avut nici un rezultat.

Cetățenii nu vor fi afectați

„Consiliul Județean ne spune în motivare că zona este deja poluată, aşa că o nouă groapă de gunoi e bună, că e tot în zonă. Din 3 gropi de gunoi a rămas una, Vidra. Când avem nevoie de o noua groapă o punem, ghici unde, în același amplasament. Mi se pare echitabil să fie în altă zonă, nu tot la noi”, a declarat Vasile Diaconu, Asociaţia Grup de Acţiune Berceni.

De asemenea, cetăţenii nu vor fi afectaţi, potrivit reprezentanților Consiliului Județean Ilfov, în cazul în care va fi construit noul depozit de deșeuri: „Consiliul Județean Ilfov a luat în calcul înființarea unui centru de management implicat, care să includă o stație de tratare mecanică a deșeurilor. El va corespunde cerințelor europene. Se dorește ca toate părţile implicate să fie ascultate şi să își spună poziția şi să aducă argumente.

Reprezentanți ai Consiliului Județean Ilfov, ai UAT-urilor Vidra, Jilava, Berceni - sunt localități din proximitatea actualului depozit, dar şi reprezentanți ai DSP Ilfov, Agenția pentru Protecția Mediului, cu toții fac parte din acest grup de lucru pe care l-am înființat”, a declarat Mirabela Dumitrache, Consiliul Județean Ilfov, conform sursei menționate.

Pentru a fi dezbătută această problemă, vor avea loc întâlniri la finalul săptămânii.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!     

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net