Locatarii unui bloc din Timișoara, evacuați de două ori după ce autoritățile s-au răzgândit!

Ultima actualizare:

    Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a permis, marţi seara, accesul locatarilor din blocul de pe strada Vaida Voievod în imobil, însă doar temporarFoto: news.ro
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a permis, marţi seara, accesul locatarilor din blocul de pe strada Vaida Voievod în imobil, însă doar temporarFoto: news.ro

Haos în Timișoara! Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă din Timiş a decis, marţi seara (19 noiembrie), să lase locatarii să intre în blocul de pe strada Vaida Voievod, unde într-o garsonieră s-a făcut deratizare şi dezinsecţie cu aceeaşi substanţă toxică, Delicia Gastoxin, care a ucis trei oameni într-un alt bloc din același oraș.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a permis, marţi seara, accesul locatarilor din blocul de pe strada Vaida Voievod în imobil, fără însă să anunţe că acest lucru este temporar şi fără să fie făcută o decontaminare a acestuia. Abia joi se va face această acţiune.

Marţi seara, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Timiş anunţa că în urma măsurătorilor făcute la imobilul de pe strada Vaida Voievod de echipele CBRN se va permite accesul oamenilor în locuinţe, deoarece nu au mai fost identificate substanţe toxice. Locatarii au început imediat să se întoarcă în apartamente. 

ISU Timiș a făcut transmis presei informațiile abia miercuri

 După numai câteva ore, locatarii au fost din nou evacuaţi, după ce cei din Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-au răzgândit.„"Întrucât măsurătorile din aer nu indicau valori depăşite de substanţe toxice, s-a permis accesul temporar în incinta imobilului. În şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, specialiştii şi reprezentanţii din cadrul comitetului au hotărât ca totuşi, preventiv, locatarii să nu se mute definitiv, ci să rămână în afara imobilului şi să fie cazaţi la unităţile identificate de autorităţile locale. Aceasta măsură a fost luată până organele abilitate, în speţă DSP, îşi vor da avizul pentru accesul definitiv în locuinţe. Măsura a fost luată de CJSU pentru a preîntâmpina apariţia unor alte situaţii de urgenţă, siguranţa localurilor fiind  prioritară”, a transmis ISU Timiş presei, abia miercuri seara.Joi urmează să înceapă o acţiune de neutralizare, decontaminare şi igienizare a apartamentelor în care oamenii au stat deja mai multe ore, după ce reveniseră în urma evacuării.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
FotoJet jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net