Locul din România traversat zilnic de sute de oameni care este la un pas de prăbușire! Se află într-o stare avansată de degradare

Pasarela Îndrăgostiților din Timișoara este unul dintre cele mai circulate poduri pietonale, dar este în risc de prăbușire pentru că se află într-o stare avansată de degradare. Chiar dacă pasarela este închisă, oamenii continuă să o traverseze, sar gardul și încearcă să scurteze drumul către centrul orașului. În prezent, se caută o firmă care să preia proiectul construirii unui nou pod.

Pasarela Îndrăgostiţilor din Timişoara Foto: Facebook
Pasarela Îndrăgostiţilor din Timişoara Foto: Facebook

Pasarela Îndrăgostiților, o paragină 

Pasarela Îndrăgostiților din Timișoara a fost deschisă circulației pietonale acum mai bine de 75 de ani, însă nu a beneficiat niciodată de o reparație, structura fiind grav afectată, lucru susținut și de o expertiză făcută de specialiști, care spun că această pasarelă este un adevărat pericol pentru sutele de oameni care o traversează zilnic. În urmă cu an și jumătate, autoritățile au luat decizia de a închide această pasarelă. La data de 27 mai, Primăria Timișoara a transmis că pasarela va fi demolată și reconstruită. 

Se va construi un pod modern 

Pasarela Îndrăgostiților de la Parcul Copiilor va fi demolată, iar Primăria Municipiului Timișoara va construi în loc un pod modern, mai larg, cu rampe speciale de acces, iluminat arhitectural și cu spații verzi. Municipalitatea a lansat procedura de achiziție a lucrărilor de proiectare și execuție, cu o valoare a contractului estimată la peste 8,6 milioane de lei, sumă asigurată de la bugetul local”, a comunicat sursa citată. 

„Am ajuns în situația în care a trebuit să o închidem pentru că punea în pericol siguranța celor care o traversau. Am avansat cu documentația și acum căutăm o firmă serioasă care să se ocupe și de proiectarea și de construcția viitoarei legături peste Bega”, a declarat primarul Dominic Fritz, la data de 27 mai. Deși pasarela este închisă, este tranzitată zilnic de sute de persoane care sar gardul, în încercarea lor de a scurta drumul spre centrul orașului. Autoritățile spun că aceste persoane se pun singure în pericol, deoarece pasarela se poate prăbuși în orice moment.  

Podul pietonal s-a numit inițial Pasarela Ioan Polen

Pasarela Îndrăgostiților, construită în 1949, trece peste Bega, unind Parcul Copiilor și Parcul Regina Maria, respectiv intersecția dintre bd. Corneliu Coposu și str. H. Pestalozzi (malul stâng). Aceasta a primit numele de Pasarela Îndrăgostiților în luna mai 2016, an în care s-a promis și reabilitarea ei. Podul pietonal s-a numit inițial Pasarela Ioan Polen, după numele inginerului care a proiectat-o.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William la BAFTA, Getty Images (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
tunel subteran shutter descopera1221 1024x683 webp
Ora de iarna FOTO Shutterstock jpg
padure pixabay jpg
beyonce kamala jpg
mihaela bilic facebook jpg
acc pod victima jpg
Volodimir Zelenski la Universitatea Națională de Apărare din Kiev FOTO PROFIMEDIA
casierie banca jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net