Locuri de muncă în Austria, cu contract
Înainte să cauţi locuri de muncă în Austria cu contract, trebuie să fii sigur că stăpâneşti foarte bine limba germană, scris şi vorbit. Foarte mulţi angajatori sunt în căutare de personal în domeniile: construcţii, agricultură, medicină, inginerie şi IT.
Mulţi români dispuşi să părăsească România pentru un trai mai bun şi-au găsit locuri de muncă în Austria, cu contract, pe site-ul Austriajob.info.
Iată ce trebuie să ştii înainte de a căuta locuri de muncă în Austria, cu contract
Vârsta minimă legală de la care se poate munci în Austria este de 15 ani. Tinerii de sub 18 ani sunt acoperiţi de legislaţia de protecţie a copiilor şi tinerilor. Munca part-time este larg răspândită în comerţ. Munca sezonieră este des întâlnită în domeniul turismului, al hotelurilor şi restaurantelor din oraşe şi zonele turistice. În domeniul imobiliarelor, contractele de muncă pe durată determinată sunt de asemenea posibile. Ministerul Muncii informează că durata normală a timpului de lucru este:
- o zi de lucru de opt ore (într-o perioadă de 24 de ore)
- o săptămână de lucru de 40 de ore (de luni până duminică inclusiv)
Locuri de muncă în Austria cu contract, găsiţi pe http://locuridemuncastrainatate.ejobs.ro/strainatate/AUSTRIA.
Găseşte locuri de muncă în Austria, cu contract, urmărind 4 paşi simpli:
1. Fie că eşti student, absolvent, cu experienţă sau fără, este important să găseşti un domeniu pe care eşti sigur că îl cunoşti foarte bine sau pe care consideri că îl poţi invăţa într-un timp scurt. Cunoaște-ți punctele forte, potențialul și abilitățile personale.
2. Următorul pas este să îţi pregăteşti un C.V, în limba germană. E foarte important să te asiguri că C.V-ul tău nu conţine greşeli de scriere. Redactează o scrisoare de intenţie pentru fiecare angajator în parte. Se găsesc foarte uşor locuri de muncă în Austria, cu contract. Nu ştii de unde sare iepurele.
3. Cel mai important pas este să ştii cui trebuie să te adresezi. Fii optimist, dar nu visa cu ochii deschişi. Nu toate anunţurile de pe internet sunt reale. Feriţi-vă de acelea în care salariile sunt suspect de mari. Desigur, te poate lovi norocul să găseşti un job foarte bine plătit, chiar şi fără experinţă.
4. Alege-ţi cu atenţie angajatorul şi verifică informaţiile despre companie înainte de a participa la interviu. Nu te prezenta în faţa potenţialului viitor angajator până nu cunoşti toate serviciile pe care le oferă. Arată-te interesat de proiectele lor. Există mulţi români care au găsit locuri de muncă în Austria, cu contract dar , într-un final, au fost respinşi din cauză că nu cunoşteau mai nimic despre compania la care s-au prezentat.
Puteţi contacta comunitatea de români din Austria, oraşul Graz, intrând pe https://romaniidingraz.wordpress.com/2014/09/16/cum-putem-gasii-un-loc-de-munca-in-graz-in-austria/
Iată povestea unui cioban, care, până nu demult, căuta locuri de muncă în Austria, cu contract
Ionel Pascu (34 ani), din Bârlad, a plecat în Austria în urmă cu zece ani. După un timp şi-a luat şi soţia alături de el. Copilul lor, Toni (8 ani), e mai mult austriac decât român. A făcut tot felul de munci grele. De câţiva ani lucrează în construcţii pentru un patron sârb: taie betoane. O muncă foarte grea care presupune şi riscuri. Toţi banii munciţi cu atâta trudă i-a pus deoparte sau i-a investit. Împreună cu fraţii săi a deschis un campus la ieşirea din Bârlad spre Ciocani, Complex Camp, dotat cu teren de tenis şi teren de fotbal cu zgură, căsuţe, terasă şi un restaurant pentru evenimente festive. Tot în oraşul natal şi-a ridicat o casă, deşi nu are de gând să se întoarcă acasă: „Ce să fac în România? De întors nu mă mai întorc. Dar nici nu pot rămâne nepăsător. Toate naţionalităţile se ajută, noi de ce n-am face la fel”. S-a stabilit în Imst Solden (Austria), în munţii Alpi, la graniţa cu Elveţia, Germania şi Italia. Are în plan să-şi ridice propria casă cu o mică pensiune turistică unde să poată caza români, scrie Adevărul.