Long-COVID nu e o glumă! O adolescentă povestește chinul prin care trece: „E ceva monstruos!”

Ultima actualizare:

    Giulia Maria Neagu a povestit, într-un video, cum a afectat-o boala și cu ce simptome a rămas
Giulia Maria Neagu a povestit, într-un video, cum a afectat-o boala și cu ce simptome a rămas

Giulia Maria Neagu a fost testată pozitiv, împreună cu mama ei, la începutul lunii octombrie. Amândouă mai trecuseră prin boală în aprilie. Dacă atunci adolescenta a avut o formă ușoară, de această dată a ajuns la spital.

„A debutat cu o durere de urechi și cu amigdalită, apoi am început să mă simt tot mai rău. Într-o zi am chemat ambulanța, am ajuns la spital, m-au internat la boli infecțioase. Mama, infectată și ea, a fost mai bine, au trimis-o acasă. Îmi era foarte rău, nu puteam să stau în picioare, simțeam că parcă îmi dă cineva cu bormașina în cap. Nu puteam să merg, vorbeam bâlbâit, eram foarte foarte amețită, parcă urma să fac un atrac vascular cerebral. Știam că am tensiune intracraniană. La spital nu mi s-a făcut nimic neurologic, doamnele mi-au dat sedocalm și injecții intramusculare cu algocalmic pentru că aveam o presiune cruntă pe cap, simțeam că-mi plesnește. Dar am făcut o reacție alergică, nu mai puteam să respir, mă înțepa inima. Doamnele asistente ziceau să mă ducă la Psihiatrie că sunt nebună. Mulțumesc lui Dumnezeu că n-am murit atunci! După ce am ieșit din spital nu m-a văzut niciun doctor, bătaie de joc”, își începe povestea tânăra.

„Nu puteam să respir, a fost groaznic!”

Acasă în continuare s-am simțit foarte rău. Când credea că răul a mai trecut, simptomele au revenit parcă și mai violente. „Simțeam presiune în piept, nu mai puteam să respir. Mi-am făcut un CT toracic, a ieșit o pneumonie care mi-a afectat jumătate din plămân. A fost prima dată în viața mea când efectiv nu puteam să respir, a fost groaznic. De la neurologie mi s-a spus că am făcut o inflamație la nivelul capului, frunții. Apoi începeam să simt o presiune tot mai mare în piept, tot timpul mă înțepa inima și aveam palpitații, în condițiile în care niciodată nu am avut atacuri de panică. Săptămâna asta am fost la cardiolog, mi-a spus că mi s-au îngroșat pereții inimii”.

A avut peste 80 de simptome

La două luni de la infectare, încă a rămas cu simptome și, spune adolescenta, nu-și mai poate desfășura activitățile ca înainte. „Long covid e ca o boală cronică. Simptomele sunt groaznice. Am avut cred că peste 80 de simptome, de la cap, inimă, sistem gastro-intestinal, îmi pâlpâia burta, aveam dureri constante, simțeam că îmi plesnește burta, mă ustura tot timpul stomacul. M-a afectat foarte tare. Unii doctori îmi spuneau că sunt afectată psihologic, dar nu era așa. Acum sunt mult mai ok că iau tratament de la neurolog. Dar mă durea capul și eram amețită, constant simțeam că leșin, nu puteam sta pe picioare, ca un om drogat și beat, nu aveam poftă de mâncare, nu poți să respiri te înțeapă inima, ai palpitații, e ceva monstruos. NU e o glumă cu virusul ăsta”, a concluzionat Giulia Maria Neagu, încercând să atragă atenția asupra pericolelor pe care le riscă cei care se infectează, indiferent de vârsta lor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net