Lovitură pentru viitorii şoferi. Vezi ce-i aşteaptă pe cei care vor permis auto

Ultima actualizare:

    În prezent, candidaţii la permis auto pot susţine examenul indiferent de studiile pe care le au
În prezent, candidaţii la permis auto pot susţine examenul indiferent de studiile pe care le au

Românii nu se vor mai putea înscrie la examenul pentru obţinerea permisului de conducere în aceleaşi condiţii din prezent. O iniţiativă a unui deputat român îşi propune să schimbe radical regulile jocului cu scopul de a-I face pe şoferi mai responsabili şi de a reduce numărul accidentelor rutiere.

Deputatul Ioan Munteanu le-a propus colegilor parlamentari modificarea legislaţiei pentru a interzice accesul la examenul pentru obţinerea permisului românilor care au mai puţin de opt clase, informează realitatea.net. Cel care a avut această idée spune că astfel accidentele rutiere se vor rări considerabil.

"În ultima perioadă, În România, mulţi participanţi în trafic analfabeţi au obţinut permisul de conducere, având ca urmare instalarea corupţiei în sistemul de examinare pentru obţinerea permisului de conducere şi, în final, producerea unor accidente foarte grave din necunoaşterea legislaţiei", se arată în proiectul de lege.

Înainte de a fi discutată în spaţiul public, propunerea deputatului PSD a fost criticată de parlamentarii din opoziţie. Deputatul PNL Gabriel Andronache susţine că proiectul este discriminatoriu şi că ar putea fi adoptat doar cu unele amendamente. De aceeaşi părere sunt şi proprietarii şcolilor de şoferi, care simt că astfel vor pierde mulţi candidaţi.

"Împiedică dreptul la muncă a unor oameni care deşi nu pot să acceseze alte activităţi cea de şoferi o pot accesa fără probleme. Să existe un test prin care să dovedească că ştiu să scrie şi să citească, să facă un test psihologic, să facă fişa medicală la fel", a spus directorul unei şcoli de şoferi, conform sursei citate.

În prezent, legea nu prevede niciun fel de reglementare în ceea ce priveşte studiile minime pe care un candidat la permisul de conducere ar trebui să le aibă. Până în 2006, legea prevedea ca cei care îşi doresc permis trebuie să aibă minimum 4 clase. Odată cu intrarea în vigoare a noului Cod rutier, această reglementare a fost înlăturată pentru a ne alinia normelor europene.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
strada prabusita slanic jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net