Lovitură pentru viitorii şoferi. Vezi ce-i aşteaptă pe cei care vor permis auto


    În prezent, candidaţii la permis auto pot susţine examenul indiferent de studiile pe care le au
În prezent, candidaţii la permis auto pot susţine examenul indiferent de studiile pe care le au

Românii nu se vor mai putea înscrie la examenul pentru obţinerea permisului de conducere în aceleaşi condiţii din prezent. O iniţiativă a unui deputat român îşi propune să schimbe radical regulile jocului cu scopul de a-I face pe şoferi mai responsabili şi de a reduce numărul accidentelor rutiere.

Deputatul Ioan Munteanu le-a propus colegilor parlamentari modificarea legislaţiei pentru a interzice accesul la examenul pentru obţinerea permisului românilor care au mai puţin de opt clase, informează realitatea.net. Cel care a avut această idée spune că astfel accidentele rutiere se vor rări considerabil.

"În ultima perioadă, În România, mulţi participanţi în trafic analfabeţi au obţinut permisul de conducere, având ca urmare instalarea corupţiei în sistemul de examinare pentru obţinerea permisului de conducere şi, în final, producerea unor accidente foarte grave din necunoaşterea legislaţiei", se arată în proiectul de lege.

Înainte de a fi discutată în spaţiul public, propunerea deputatului PSD a fost criticată de parlamentarii din opoziţie. Deputatul PNL Gabriel Andronache susţine că proiectul este discriminatoriu şi că ar putea fi adoptat doar cu unele amendamente. De aceeaşi părere sunt şi proprietarii şcolilor de şoferi, care simt că astfel vor pierde mulţi candidaţi.

"Împiedică dreptul la muncă a unor oameni care deşi nu pot să acceseze alte activităţi cea de şoferi o pot accesa fără probleme. Să existe un test prin care să dovedească că ştiu să scrie şi să citească, să facă un test psihologic, să facă fişa medicală la fel", a spus directorul unei şcoli de şoferi, conform sursei citate.

În prezent, legea nu prevede niciun fel de reglementare în ceea ce priveşte studiile minime pe care un candidat la permisul de conducere ar trebui să le aibă. Până în 2006, legea prevedea ca cei care îşi doresc permis trebuie să aibă minimum 4 clase. Odată cu intrarea în vigoare a noului Cod rutier, această reglementare a fost înlăturată pentru a ne alinia normelor europene.

gabi badalau, alaturi de parintii sai jpg
Mama lui Theo Rose și Teo Trandafir jpg
Matilda Pascal Cojocărița și Nicolae Ceaușescu jpg
Bianca Drăgușanu alături de Gabi Bădălău
cub razvan ciobanu png
rebeca pascu jpg
horoscop zilnic gemeni jpeg
cub theo rose anghel damian png
Ninsoare - barbat de umbrela - meteo - vremea FOTO Shutterstock
Suporteri Qatar la Cupa Mondială de fotbal 2022 FOTO Profimedia jpg
image
image
image
image
Politia din Muntenegru FOTO Shutterstock jpg
cum se epilau femeile in antichitate jpg
Joshua Cooper jpg
sarcina in vis jpg
Prima doamnă a SUA s a ocupat de decorațiuni jpg
cub florina mihaila sexy braileanca png