Ludovic Orban a avut Covid. Fostul lider PNL este vaccinat inclusiv cu doza booster

14 ianuarie 2022

Ludovic Orban a avut Covid. Fostul lider PNL a făcut anunțul pe o rețea de socializare. El a povestit susținătorilor săi că a fost diagnosticat pe 5 ianuarie, în urma unui test PCR.

article img

Ludovic orban a lipsit o vreme din spațiul public, iar vineri a oferit și explicații. El a postat pe pagina sa de Facebook un anunț în care povestește că a fost infectat cu SARS-CoV-2 și a stat în carantină, sub tratament. 

Ludovic Orban a fost bolnav de Covid. Anunțul fostului lider PNL

„Am fost absent din spaţiul public după anul nou dintr-un motiv obiectiv. Am avut Covid-19. Am fost diagnosticat pozitiv la testul PCR efectuat în 5 ianuarie. Timp de doi ani, de la debutul pandemiei, am reuşit să mă feresc de coronavirus. M-am îmbolnavit deşi sunt vaccinat şi cu doza a treia, administrată în octombrie 2021 şi respect regulile de protecţie sanitară. Cel mai probabil, am fost infectat cu Omicron”, a mărturist el.

Ce simptome a avut Ludovic Orban 

Ludovic Orban mai spune că nu a sufeit d o formă gravă a bolii, iar printre simptome s-au numărat febră, tuse uscată, dureri de cap și musculare. Totul a durat 2-3 zile.  „Nu am avut o formă gravă. Simptomele ( febră, tuse uscată, dureri de cap, dureri musculare, iritaţia căilor respiratorii ) s-au manifestat timp de 2, 3 zile”.

S-a îmbolnăvit de Revelion undeva în Prahova

El a mărturisit că a avut astfel ocazia de a vedea „direct acţiunea instituţiilor implicate. Am fost sunat de DSP Bucureşti chiar în ziua în care am fost introdus în aplicaţia Coronaforms pentru efectuarea anchetei epidemiologice şi am primit pe mail decizia DSP cu privire la perioada de izolare în ziua următoare. Am fost sunat şi de un reprezentant al DSP Prahova, probabil pentru că în ancheta epidemiologică am indicat ca loc posibil de infectare o localitate din judeţul Prahova, unde mi-am petrecut revelionul. În perioada în care am fost izolat la domiciliu am fost vizitat de poliţie de două ori pentru a fi verificat dacă respect decizia de izolare. Nu am fost la spital, dar mi-am monitorizat constant saturaţia de oxigen cu pulsoxiometrul”, a mai povestit el pe Facebook. 

article img

De vineri, 14 ianuarie, Orban s-a întors la muncă. „De astăzi, mi-am reluat activitatea obişnuită şi sunt la fel de dedicat ca şi până acum reprezentării în Parlament a cetăţenilor români”. 

Mesajul lui Ludovic Orban în care anunță că a fost bolnav de Covid se termină cu un îndemn la vaccinare. 

„PS1: Vă recomand cu încredere să vă vaccinaţi. Chiar dacă nu elimină riscul de îmbolnăvire, cu siguranţă vă fereşte de o formă mai gravă a bolii.

PS2: Solicit coaliţiei de guvernare să renunţe complet la ideea Certificatului Verde.

PS3: Indiferent dacă sunteţi sau nu vaccinaţi, respectaţi în continuare măsurile de protecţie sanitară”, a mai spus politicianul.