Ludovic Orban: „Nu va fi nici o relaxare de la 1 iulie. Chiar m-am îngrijorat!”


    Premierul Ludovic Orban este îngrijorat de creșterea numărului de îmbolnăviri cu Covid. Nu se pune, însă, problema celui de-al doilea val de coronavirus
Premierul Ludovic Orban este îngrijorat de creșterea numărului de îmbolnăviri cu Covid. Nu se pune, însă, problema celui de-al doilea val de coronavirus

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că nu crede că vom avea parte de noi măsuri de relaxare începând cu 1 iulie, așa cum am fost obișnuiți în ultima vreme. O dată la două săptămâni ne-am bucurat de libertăți în plus, însă de data aceasta va trebui să mai așteptăm. Motivul? Creșterea îngrijorătoare a numărului de cazuri confirmate cu coronavirus.

Ludovic Orban, anunț îngrijorător despre noul val de măsuri de relaxare

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, la Digi24, că noul val de măsuri de relaxare care includea și redeschiderea restaurantelor nu va mai avea loc. Întrebat despre următoarea etapă de relaxare care ar fi urmat să includă și posibila deschidere a restaurantelor, premierul a spus că aceasta putea fi amânată din cauza evoluției nefavorabile a pandemiei de coronavirus în România. „Evoluția în ultimele 10 zile ne face să fim foarte precauți în măsuri ulterioare de relaxare. Planul de relaxare pe care l-am pus la punct este un plan de relaxare în etape, din 15 în 15 zile și e necesară o evaluare pentru a vedea cum s-au desfășurat lucrurile”, a menționat Ludovic Orban.

Conform unor surse, specialiștii reuniți luni dimineață în ședința grupului tehnic pentru COVID, au decis să nu introducă noi măsuri de relaxare de la 1 iulie. O ședință CNSU, condusă de premierul Ludovic Orban este programată în această seară. Ludovic Orban a anunțat că miercuri va avea loc o ședință în care a convocat toate structurile din Guvern, pentru a analiza planul de măsuri și pentru a le da dispoziție să amplifice controalele. „Miercuri voi convoca toți miniștrii și toate instituțiile care au atribuții de control de la MAI până la MS, ANPC, ANSVSA pentru a face o analiză a planului de măsuri pentru a asigura respectarea regulilor. (...) Le voi da un semnal de mobilizare la maxim pentru că este în interesul cetățenilor. (...) Prezență pe teren și mobilizare maximă a tuturor instituțiilor cu atribuți de control pentru a-i îndemna pe cetățeni să respecte regulile”, a declarat Orban.

Pe litoral nu s-au mai respectat regulile. Orban: „Chiar m-am îngrijorat”

Prim-ministrul s-a arătat îngrijorat de situația de la mare, de pe plajă, dar și de la terase. „S-a văzut clar că în foarte multe locuri nu sunt respectate regulile și există un risc crescut de transmitere. Și pe plajă s-a intrat într-o devălmășie și nu s-au mai respectate regulile. Și pe terase, poate trebuie regândite regulile. Chiar m-am îngrijorat. Am văzut imagini. Practic nu s-a mai respectat nicio regulă”, a mai spus premierul. Ludovic Orban a precizat că s-a avut în vedere și creștere numărului de persoane care pot să participe la un eveniment privat, însă autoritățile vor analiza și acest aspect. „Am avut în vedere să extindem regulile pentru participanți, dar vedem dacă mai e posibil lucru astă. În măsura în care oamenii respectă regulile”, a concluzionat prim-ministrul.

Rares Prisacariu 3 Romanii au talent foto Pro TV jpg
10 dana budeanu verdict stil carmen bruma si mircea badea jpg jpeg
serban pavlu captura podcast la mijloc jpg
Charles, William și Harry jpg
Demi Rose s a fotografiat într o ținută sumară jpg
vedete jpg
wild bear selfie Colorado  jpg
cub vali vijelie png
image
image
image
image
image
image
case ieftine ungaria jpg
wild bear selfie Colorado  jpg
Iarna extremă a făcut victime în Afganistan jpg
Charles, William și Harry jpg
catalin florin olar jpg
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock