Ludovic Orban: "Orice ministru care își atacă premierul trebuie să își scrie mai întâi demisia". Cine a comis-o

17 aprilie 2021
image
Ludovic OrbanFoto: News.ro

Ludovic Orban a f─âcut declara╚Ťii dure ├«ntr-o conferin╚Ť─â ╚Ťinut─â s├«mb─ât─â la pr├ónz. Pre┼čedintele PNL afirm─â c─â premierul nu poate fi schimbat doar pentru c─â "nu-i convine unui partid din coali┼úie c─â a fost schimbat un ministru lipsit de performan┼ú─â".

"Orice ministru trebuie s─â ┼čtie c─â, ├«nainte de a-┼či ataca premierul, trebuie s─â-┼či scrie demisia. Dac─â nu ┼či-a scris demisia, trebuie s─â ┼čtie c─â va pleca acas─â exact cum a plecat acas─â Voiculescu. ├Än nicio ┼úar─â democratic─â din lumea asta, niciun ministru nu ├«┼či permite s─â atace premierul: premierul este cel care conduce Guvernul, ├«n momentul ├«n care ataci premierul ├«nseamn─â c─â nu mai ai ce s─â cau┼úi ├«n guvernul respectiv. Ca atare, avertizez mini┼čtrii c─â nu e o chestiune de moft sau de.... este pur ┼či simplu obliga┼úia premierului de a, practic, a revoca din func┼úia de ministru orice ministru atac─â premierul. ", aten┼úioneaz─â Orban. El sus┼úine c─â liberalii a┼čteapt─â "s─â se termine exerci┼úiul acesta de sup─ârare, de orgoliu, ┼či s─â fie desemnat un ministru din partea USR PLUS care ├«ntr-adev─âr s─â pun─â s─ân─âtatea pe roate", aten╚Ťioneaz─â Orban, potrivit News.ro.

Ludovic Orban: PNL vrea să guverneze în continuare în coaliţie

"Coali┼úia merge mai departe, PNL este un partid responsabil, un partid care s-a angajat ├«n procesul de dezvoltare al Rom├óniei ┼či care, ├«n momentul ├«n care ┼či-a asumat r─âspunderea guvern─ârii ca principal partid de guvern─âm├ónt, a f─âcut-o pentru a pune ├«n practic─â un program de guvwernare serios, care s─â asigure dezvoltarea Rom├óniei", a sus┼úinut Ludovic Orban, s├ómb─ât─â, ├«ntr-o conferin┼ú─â de pres─â sus┼úinut─â ├«n Maramure┼č.

"Din punctul de vedere al PNL nu exist─â alt─â formul─â politic─â care s─â genereze o coali┼úie ┼či un guvern care s─â fie ├«n conformitate cu viziunea noastr─â de dezvoltare a Rom├óniei. Ei sunt partenerii no┼čtri, sigur, acum e un moment de ... s─â spun de reac┼úie, exist─â o anumit─â lips─â de experien┼ú─â ├«n materie de exercitarea guvern─ârii din partea partenerilor no┼čtri (...) exist─â o Constitiu┼úie, exist─â un acord de coali┼úie, exist─â o legisla┼úie ┼či de asemenea exist─â ni┼čte legi nescrise ale func┼úion─ârii coali┼úiei. De exemplu, o regul─â e s─â nu-┼úi ataci partenerii de coali┼úie, o regul─â simpl─â este s─â nu-┼úi ataci premierul, s─â respec┼úi programul de guvernare", a afirmat liderul PNL.

Mini╚Ötrii care l-au criticat pe Florin C├«╚Ťu

Hotnews.ro a eviden╚Ťiat declara╚Ťiile mini╚Ötrilor care l-au atacat pe Florin C├ó╚Ťu, dup─â ce premierul l-a demis pe Vlad Voiculescu, miercuri, 14 aprilie.

C─ât─âlin Drul─â: Comportament de anti-lider, o dezam─âgire

ÔÇ×Nu a fost un gest al unui om politic responsabil, care ├«n╚Ťelege ce responsabilitate are ├«ntr-o coali╚ŤieÔÇŁ, a spus Drul─â. ÔÇ×Acest comportament ├«n care r─âstorni masa pentru c─â te sim╚Ťi sfidat, ├«n care ├«ntotdeauna arunci responsabilitatea pe ceilal╚Ťi ÔÇô de╚Öi USR PLUS a fost un partener extraordinar de loial al premierului, poate mai loial dec├ót propriul partid ÔÇô este un comportament de anti-lider, este o dezam─âgire, o spun directÔÇŁ, a declarat Drul─â ├«ntr-un interviu pentru g4media.

Ciprian Teleman: C├«╚Ťu a picat un test de leadership

Ministrul cercet─ârii, inov─ârii ┼či digitaliz─ârii, Ciprian Teleman, afirm─â c─â ÔÇŁpremierul a picat un test de leadershipÔÇŁ. ÔÇŁA ales calea scurt─â de a sc─âpa de o grij─â ├«n loc s─â aleag─â calea mai anevoioas─â a comunic─ârii ┼či a colabor─âriiÔÇŁ.

Dan Barna: Florin C├«╚Ťu nu mai are sus╚Ťinerea Alian╚Ťei USR-PLUS

Vicepremierul Dan Barna a anun╚Ťat c─â Alian╚Ťa USR-PLUS nu ├«l mai sus╚Ťine pe premierul Florin C├«╚Ťu. El a cerut o ├«nt├ólnire de urgen╚Ť─â a liderilor Coali╚Ťiei pentru a decide retragerea sprijinului politic al acestuia dup─â ÔÇ×decizia unilateral─â ╚Öi imatur─â politicÔÇŁ de a-l demite pe ministrul S─ân─ât─â╚Ťii, Vlad Voiculescu.

Claudiu Năsui: Azi, Mafia din sistemul de Sănătate a cîștigat

ÔÇ×Iat─â c─â mafia din s─ân─âtate a c├ó╚Ötigat ╚Öi azi. A c├ó╚Ötigat pe linie toate luptele, nu ne mir─âm. Presiunea infernal─â la care a fost supus Vlad Voiculescu a fost f─âcut─â de acest sistem, care, v─â zic din proprie experien╚Ť─â, se urc─â pe cadavre s─â r─âm├ón─â mufat la banii din taxele ╚Öi impozitele pl─âtite de fiecare om care lucreaz─â ├«n Rom├ónia. Bani ai nim─ânui, bani da╚Ťi sub semn─âturi din acest sistem grotescÔÇŁ, spune ministrul N─âsui.

Citește și:

Vlad Voiculescu s-ar ├«ntoarce la Ministerul S─ân─ât─â╚Ťii: "Nimeni n-a argumentat care sunt motivele pentru care eu a trebuit s─â plecÔÇŁ

Vlad Voiculescu, despre raportarea gre╚Öit─â a mor╚Ťilor Covid. De unde vine diferen╚Ťa "de ordinul miilor"

kate profimedia 0692807495 jpg
2vancea botez jpg
loredana chivu jpg
cub marioara man gheorghe png
1alexandra stan mihai morar png
bianca dragusanu png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
femeie care numara bani jpeg
calendar ortodox 2021 22 mai sfantul mucenic vasilisc png
variola
1 olena zelenska prima doamna a ucrainei jpg sotia lui volodimir zelenski razboi in ucraina copii 6 jpg jpeg
ambulanta
regina elisabeta (2) jpg