Luna sângerie - profeţii. Vine sfârşitul lumii?

Ultima actualizare:

    Luna sângerie. Profeţii despre acest fenomen astronomic sunt tot mai discutate, credincioşii fiind de părere că atunci va avea loc sfârşitul lumii foto: newsar.ro
Luna sângerie. Profeţii despre acest fenomen astronomic sunt tot mai discutate, credincioşii fiind de părere că atunci va avea loc sfârşitul lumii foto: newsar.ro

În noaptea de 27 spre 28 septembrie 2015, planeta Marte, Soarele şi Pământul se vor alinia formând o rară "opoziţie a planetelor" ce se produce o dată la 778 de zile, fenomen astronomic numit ''Luna sângerie''. Profeţii despre această eclipsă s-au tot zvonit încă din 2014 încoace, iar unele persoane religioase consideră că este un semn al Apocalipsei.

Luna va oferi un spectacol pe cer în acest weekend, când va avea o culoare roşiatică în noaptea de duminică (27 septembrie) spre luni (28 septembrie). Toţi credincioşii vor sta cu ochii pe ''Luna sângerie”, care, potrivit profeţiilor biblice, este un semn că se va da o luptă între bine şi rău. Ori de câte ori a avut loc acest fenomen, lumea a fost zguduită de evenimente care au schimbat istoria. Click! îţi prezintă tot ce trebuie să ştii despre „Luna sângerie”, cât şi profeţii referitoare la această eclipsă.

Luna sângerie - profeţii. De unde îi vine numele

Luna Roşie e un eveniment astronomic destul de rar care are loc în America de Nord, Asia şi Australia anul acesta. Luna îşi va schimba, aparent, culoarea, devenind mai roşiatică. Acest lucru se întâmplă practic în cadrul unei eclipse de Lună. Nu toate aceste evenimente sunt eclipse totale, dar la un interval de timp există şi o tetradă, adică patru eclipse totale consecutive. Cele patru eclipse totale au loc la câteva luni distanţă, iar această ordine a influenţat şi opinii apocaliptice asupra evenimentului. Astfel, pe 4 aprilie 2015 va avea loc Luna Roşie, care urmează celor din 15 aprilie 2014 şi 8 octombrie 2014. Următoarea Lună Roşie va avea loc pe 28 septembrie. Credincioşii citează din Biblie şi spun că ''Luna sângerie - profeţii'', prevesteşte a doua venire a lui Iisus. "Soarele se va întuneca, iar Luna sângerie, înainte de ziua infiorătoare când se va întoarce Dumnezeu pe Pământ", este citatul din Biblie. Astfel, credincioşii susţin că se vor întâmpla lucruri teribile în această zi.

Luna sângerie - profeţii. Cutremure

''Luna sângerie'', profeţii care îngrijorează omenirea: apropierea Lunii de Terra aduce cu sine cutremure şi valuri tsunami de zeci de metri. Forţele gravitaţionale exercitate de Lună şi Soare asupra apelor de pe Terra duc, însă, la formarea fenomenului de maree (flux şi reflux). Efectul mareelor nu e devastator, iar mişcările plăcilor tectonice sunt nesemnificative.

Luna sângerie - profeţii. Apocalipsa

În cultura multor popoare, ''Luna sângerie'' e prevestitoare a sfârşitului lumii. Acest fenomen e, de fapt, o eclipsă totală de Lună, care se petrece atunci când Terra blochează parţial accesul razelor solare pe Lună. Eclipsele totale de Lună se petrec de 2-3 ori pe an, penultima având loc la 4 aprilie 2015.

Luna sângerie - profeţii. Culoarea diavolului

În timpul eclipsei maxime, Luna capătă aspect roşiatic sau sângeriu dintr-un motiv care nu are legătură cu spiritele răului. Culoarea e dată de razele Soarelui care trec prin atmosfera planetei noastre. Nuanţa discului lunar poate varia de la cărămiziu închis, la portocaliu deschis. Dacă atmosfera Terrei e poluată excesiv (mai ales de cenuşă vulcanică), Luna va căpăta culori mai întunecate. Când atmosfera planetei e mai transparentă, Luna nu va mai fi sângerie, ci de o culoare pală.

Luna sângerie - profeţii. Sărbătoare la evrei 

Pe 28 septembrie, evreii marchează Sărbătoarea Corturilor (Sucot), un fel de celebrare a recoltei. Se zice că de fiecare dată când „Luna sângerie” se suprapune cu o sărbătoare evreiască, iar numeroase profeţii ies la iveală. Paştele evreiesc cade întotdeauna în preajma unei nopţi cu Lună Plină, astfel că tot ce s-a întâmplat rău de-a lungul secolelor a fost pură întâmplare, spun oamenii de ştiinţă. 

Ce este o Lună sângerie

Eclipsele totale de Lună sunt rare - una la trei eclipse. Astfel, 4-5 eclipse lunare pot fi văzute pe Pământ într-un deceniu. Dar există o tetradă lunară care înseamnă că eclipsa totală se petrece de patru ori consecutiv. În momentul de faţă suntem în cadrul unei tetrade lunare. Prima eclipsă totală a avut loc pe 15 aprilie 2014, a urmat cea de pe 8 octombrie 2014, pe 4 aprilie 2015 a avut loc a treia consecutivă. Următoarea eclipsă va avea loc pe 28 septembrie 2015 şi va fi tot una totală. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
image png
anul fara vara jpg
Asigurare locuinta - casa FOTO Shutterstock
monezi jpeg
pansies 7210851 1280 jpg
Imperiul Roman, hunii şi goana după aur jpeg
image png
turista vulcan jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net