«M-am împrumutat un milion pentru Paşte»

image
Dobriţă Nica (73 de ani) a împrumutat 400 de lei, din care 100 se vor duce pe alimente pentru masa de Paşte

Se împrumută pentru orice! Gârboviţi sub povara anilor şi a sărăciei, mii de pensionari fac rând în faţa Caselor de Ajutor Reciproc (C.A.R.) ca să aibă ce pune pe masă de Sărbătorile Pascale. Pentru câteva ouă, o bucată de carne şi un cozonac, pensionarii stau cu orele la coadă şi iau bani cu dobândă.

Nici nu au scăpat bine de datoriile acumulate peste iarnă, că sunt nevoiţi să se îndatoreze din nou. Acum, în prag de Paşte, la C.A.R. "Omenia" din sectorul 5, sute de bătrâni stau la coadă în fiecare zi, pentru împrumuturi.

„Ce să fac, am luat 400 de lei! Pensia se duce în câteva zile pe medicamente şi întreţinere. Din banii ăştia, îmi iau de mâncare, iar un milion (n.r. 100 de lei) îl opresc pentru masa de Paşte. Atunci, o să îmi cumpăr nişte cozonaci şi câteva ouă să le vopsesc. Dacă îmi mai rămâne ceva o să iau şi miel", ne-a spus Dobriţă Nica (73 de ani), o bătrânică, care după 35 de ani de muncă trăieşte din împrumuturi.

Văduva Maria (58 de ani) se împrumută de 10 ani la C.A.R. Omenia. Ieri, femeia a ridicat 550 de lei, din care mai bine de jumătate se duc pe tratamentul soţului, care suferă de hipertensiune, artroză şi gută.

Pentru „festinul pascal" va alege ce e mai ieftin de pe tarabe, iar carnea de miel va fi de pui. „E mai ieftin şi parcă are acelaşi gust", spune cu amărăciune în glas femeia.

Oamenii se aşază încă de dimineaţă la cozi pentru a se putea împrumuta

simeon stalpnicul png

Cum poţi lua un împrumut de la C.A.R. «Omenia»

Ai nevoie de talonul de pensie şi de carnetul de membru

Dobânda variază între 1% şi 14%, în funcţie de vechimea solicitantului în organizaţie

Sumele de până la 500 de lei se primesc pe loc, cele până în 1.000 de lei, în trei zile

Spre exemplu, un pensionar împrumută 500 de lei pentru şase luni (perioada minimă de împrumut), la o dobândă de 7%. La sfârşit, va rambursa 535 de lei.

cub schimbări televiziuni png
Lia Bugnar
cub cheating wife png
hororoscop jpg
image png
image png
6 front spital jpg
cub andreea antonescu png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
image png
image png
cub cheating wife png
image png
vaccin
calendar ortodox 2021 16 august sfintii martiri brancoveni elena murariu jpeg