Mai multe gropi cu oseminte, descoperite pe şantierul drumului expres Craiova-Piteşti

image
Gropi cu oseminte, descoperite pe un şantierIPJ Dolj

Poliţiştii doljeni au anunţat că mai multe gropi cu oseminte au fost descoperite pe şantierul drumului expres Craiova – Piteşti de către arheologii care lucrează în zona respectivă.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, poliţişti din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Pieleşti s-au sesizat duminică, în urma unei postări pe o reţea de socializarea, cu privire la faptul că în comuna Gherceşti, în şantierul organizat pentru drumul expres Craiova-Piteşti au fost descoperite mai multe gropi în care se află osemnite.

„La faţa locului s-au deplasat poliţiştii care au stabilit faptul că pe raza satului Gîrleşti, comuna Gherceşti, a fost descoperit un sit arheologic cu ocazia efectuării lucrărilor la drumul expres Craiova-Piteşti,  fiind efectuate mai multe săpături arheologice de către reprezentanţii Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia în baza autorizaţiei pentru cercetarea arheologică preventivă emisă de Ministerul Culturii”, arată în comunicatul IPJ Dolj. 

Sursa citată menţionează că în situl arheologic pe o porţiune de aproximativ un kilometru se găsesc mai multe gropi făcute de către arheologii Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia, iar in unele gropi se găsesc oseminte.

 Poliţiştii au mai precizat că cele mai multe gropi sunt acoperite cu folie de plastic, paza acestora fiind asigurată de către o societate de profil contractată de către societatea care efectuează tronsonul 1 al drumului expres, potrivit news.ro.

regina elisabeta gettyimages 480918760 jpg jpeg
meghan markle harry regina jpeg
inger   brigitte pastrama 1 jpeg
cub bianca dragusanu sofia animat gif
gabriela cristea
Anamaria Prodan Laurențiu Reghecampf
iulia albu
simona gherghe
accident jpeg
incendiu locomotiva ploiesti
image
image
image
image
talibani
Regina Elisabeta
miting vietnam sursa facebook azopan (2) jpg
tanc t55 romania foto mapn (1) jpg
meghan markle harry regina jpeg
marcel pavel coronavirus 0 jpeg