Mai stăm la coadă pe centură încă 6 ani

11 mai 2017
simeon stalpnicul png

├Än orice stat civilizat, centura ora┼čului este varianta optim─â ca s─â ajungi mai repede unde ai treab─â. La noi este exact pe dos. Cine apuc─â s─â intre pe ┼čoseaua ocolitoare a Bucure┼čtiului ├«┼či blesteam─â zilele. Iar cozile kilometrice nu vor disp─ârea prea cur├ónd.

Nu sunt semafoare, ├«n schimb sunt lucr─âri, gropi ┼či o singur─â band─â pe cea mai mare por┼úiune ┼či cozi. ├Än dou─â ore ┼či jum─âtate reu┼česc ┼čoferii s─â parcurg─â ├«ntreaga centur─â. Din p─âcate, lucrurile nu se vor schimba prea cur├ónd. Dimpotriv─â! Reprezentan┼úii Companiei Na┼úionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anun┼ú─â c─â lucr─ârile se vor ├«ntinde pe mul┼úi ani de acum ├«nainte. Mai exact pe 6 ani, dac─â se va lucra la foc automat.

├Än execu┼úie se afl─â o singur─â por┼úiune, cea dintre Autostrada Bucure┼čti-Pite┼čti (A1) ┼či DN7. Sec┼úiunea se ├«ntinde pe 8,6 km ┼či va fi modernizat─â la patru benzi. P├ón─â acum au fost realizate 57% din lucr─âri, iar p├ón─â ├«n august vor fi gata cu totul.  ├Än rest, situa┼úia este ambigu─â. Despre tronsonul dintre A1 ┼či DN5 ┼čtiam c─â lucr─ârile urmau s─â fie demarate ├«n aprilie, ├«ns─â nu s-a ├«nt├ómplat, iar l─ârgirea la patru benzi  pe por┼úiunea dintre A1-DN7 ┼či DN2-A2 ar urma s─â ├«nceap─â ├«n martie 2018. Iar de aici ├«ncolo nu se mai d─â nici un termen. Pasajul care trece peste DJ 401, spre Satul Berceni, se afl─â ├«n procedur─â de licita┼úie, dar nu ┼čtim c├ónd va ├«ncepe organizarea de ┼čantier. Aici va fi construit un sens giratoriu suspendat. ├Än aceea┼či situa┼úie se afl─â ┼či pasajul care supratraverseaz─â DN4, spre Olteni┼úa.

simeon stalpnicul png
┼×oferii stau bar─â la bar─â cu orele pe centur─â

ÔÇŁ┼×oseaua de centur─â va trece la nivel pe sub un sens giratoriu suspendat pe care se va muta actualul DN4. Vor exista rampe de cobor├óre c─âtre toate direc┼úiile ┼čoselei de centur─âÔÇŁ, anun┼ú─â cei de la CNAIR. ├Än ceea ce prive┼čte modernizarea Centurii de Sud, care va avea profil de autostrad─â, aceasta este abia ├«n faza de proiectare ┼či cuprinde  sec┼úiunea dintre A2 - A1 ┼či A2 - DN5. Sec┼úiunile A1- DN2 , DN 2- A2 ┼či Centura de Sud vor fi construite din fonduri europene.

irina tanase 13 jpg
andre JPG
irinel columbeanu
2 neti sandu in tinerete 2 jpg jpeg
meghan markle masacru texas AFP (1) jpg
1 ducesa kate si regina elisabeta a ii a jpg jpeg
irina iubit 1 jpg
cub cristi borcea valentina pelinel png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Regina Elisabeta a II-a inspectează garda de onoare în timpul ceremoniei cheilor la Palatul Holyroodhouse în Edinburgh Scoţia FOTO Guliver / Getty Images /  Jeff J Mitchell
refugiati ucraina jpg
salariu copy jpeg
coperta codrin nicoara maria nicioara jpeg
cub cristi borcea valentina pelinel png
8 sotia lui nicusor dan 1 jpg jpeg